Müzebüs, Nevşehirli öğrencilerle buluşuyor

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Nevşehir ile devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Müzebüs, Nevşehirli öğrencilerle buluşuyor

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Nevşehir ile devam ediyor. Müzebüs, 17-21 Mart tarihleri arasında Nevşehir'de 5 okulun konuğu oluyor.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği, bu yıl da devam ediyor. Bu seneki yolculuğuna Artvin’den başlayan Müzebüs, 17 Mart’tan itibaren Nevşehir'de öğrencilerle buluşuyor. 17 Mart’ta Gülşehir-Ovaören İlköğretim Okulu ile başlayan Müzebüs ziyaretleri, sırasıyla Gülşehir ilçesi Terlemez İlkokulu, Merkez Atatürk Ortaokulu, Derinkuyu ilçesi Doğala İlkokulu ve yine Derinkuyu ilçesindeki Til İlkokulu'nu ziyaret edecek.
Müze görmeyen çocuk kalmayacak

Yola çıktığı günden bu yana bin 475 okulda ve 282 bin 538 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 27 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden tüm Türkiye’yi gezen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüsün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Müzebüsün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Uzmanı Rafet Özgün Gök, “Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar.” şeklinde konuştu. Merkez Atatürk Ortaokulu’nda yaklaşık 500 çocuğun katıldığı etkinlik, çocuklara geçmişten bu yana kullanılan araçlar hakkında bilgi veriyor.
CİHAN

Yorumlar