Müze Kart tanıtımında Kapadokya’nın olmaması tepki çekti

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Müze Kartların daha fazla kullanımını sağlamak amacıyla hazırlattığı kamu spotlarında Kapadokya bölgesine ilişkin görüntü ve fotoğraf kullanmaması tepkilere neden oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın,...

Google Haberlere Abone ol
Müze Kart tanıtımında Kapadokya’nın olmaması tepki çekti

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Müze Kartların daha fazla kullanımını sağlamak amacıyla hazırlattığı kamu spotlarında Kapadokya bölgesine ilişkin görüntü ve fotoğraf kullanmaması tepkilere neden oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunmak amacıyla 2008 yılında başlatılan Müze kart uygulamasının, daha çok sayıda kişinin yararlanmasını sağlamanın yanı sıra, müze kart satışının da artırılması amacıyla hazırlanan kamu spotu Kapadokya bölgesinde tepkilerle karşılandı.

Müze kart uygulamasının ülkesel çapta en yoğun şekilde yapıldığı Kapadokya bölgesinin hazırlanan kamu spotunda yer almaması turizmcilerden ve vatandaşlardan tepki topladı. Turizmciler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğünün her yıl 3 milyona yakın ziyaretçisi bulunan bir büyük turizm merkezine hazırladığı kamu spotunda yer vermemesini anlayamadıklarını belirtti. Kapadokya bölgesi turizmcileri, "Eğer Kapadokya gerçek anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından önemli ise, Tanıtma Genel Müdürlüğü’nde bu çalışma ile ilgili görevliler hakkında işlem başlatılmasını istiyoruz. Kapadokya Türkiye’de öylesine basit bir değer değildir. 20 farklı medeniyet ve topluma 10 bin yıllık süreçte kucak açan bir büyük dünya medeniyetinin izlerini taşıyan bir büyük merkezdir. Kapadokya tüm birikimleri, her yıl 50’yi aşkın dünya ülkesinin insanları 3 milyona yakın bir değer ile ziyaret ederken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkililerinin bölgeden habersiz olmaları inanılır gibi değil. Dünya insanlarının ölmeden önce ziyaret edilmesi gerekli 22 merkezden biri olarak Kapadokya bölgesini tercih etmelerine karşın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü yöneticileri yaklaşan bayram tatilinin rehavetine şimdiden kapılmış olmalılar ki Kapadokya’yı görememişler. Başlı başına dünyanın bir kültür ve doğal turizm merkezliği yapan Kapadokya’nın tanıtım çalışmasında yer almamasının nedeninin ve sorumlulularının ortaya konmasını istiyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar