Müvekkilinden Dayak Yedi

Edirne Barosu avukatlarından Adem Eray Kozan, eski bir müvekkilinin fiili saldırısına uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Müvekkilinden Dayak Yedi



Farklı bir müvekkilliğinin bağlantılı olduğu bir dosyayı görüşmek üzere önceki gün bir işyerine giden Kozan, müvekilli ile konuyu görüştüğü sırada yanına bir şahıs yaklaştı.
İddiaya göre, daha önce ağabeyinin ve kardeşinin dosyasına baktığı ancak mesleki nedenlerden dolayı davasından çekildiği bir şahsın saldırısına uğradı. Yüzünden aldığı darbelerle yaralanan ve saldırgan şahıs tarafından kravatından çekilerek ölümle tehdit edilen avukat ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırıyı yapan şahıs ise olay yerinden uzaklaştı.

Bir avukatın saldırıya uğraması meslektaşlarının tepkisine neden oldu. Edirne Barosu’nda toplanan avukatlar, meslektaşlarına yapılan saldırıya tepki gösterdi. Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, bir meslektaşının görevini yaptığı sırada saldırıya uğradığını söyledi. Bu saldırı sadece avukat Adem Eray Kozan’a değil, mesleklerine ve tüm meslektaşlarına yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayan Yıldırım, yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.
Delillerin karartılmaması için özenli bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Yıldırım, “Şu an deliller toplanma aşamasında. Anladığımız kadarıyla henüz olayın faali yakalanmamıştır. Kendisine buradan bir çağrı yapıyorum. Bir an önce gelip teslim olsun. Eğer teslim olmazsa güvenlik güçlerimiz en yakın sürede kendisine ulaşacaklar. Biz bu olayın aydınlanması için üzerimize düşen görev neyse yapacağız. Bu saldırı cezasız kalmayacaktır.” dedi.

Saldırıya uğrayan Avukat Adem Eray Kozan ise müvekkilleriyle iş görüşmesi için bir bar işletmesine çağrıldığını belirterek, kendileriyle bağlantılı olan bir dosya için o mekana gittiğini ifade etti. İşyerinde müvekkilleriyle görüştüğünü dile getiren Kozan, “O sırada daha önce davasına baktığım, bir şahıs bana selam verdi. O ara içerisinde lavaboya gittim. Lavabo dönüşünde ne olduğunu anlamadan bu şahıs tarafından defalarca yüzüme vurulmak, tekme atılmak suretiyle ve yine kravatımdan tutularak bir nevi ölümle tehdit edilerek saldırıya uğradım. Bu saldırının asıl sebebi bu saldıran şahsın daha önce abisinin ve kardeşinin vekilliğini üstlenmem. Ancak mesleki sebepler dolayısıyla bu dosyadan çekilmiş olmamdı. Dosya, soruşturma aşaması bittikten sonra net olarak görülecektir ki dosyadaki tanık ifadelerine bakılacak olursa açıkça bunun mesleki olarak bu dosyadan çekilmiş olmam sebebiyle olduğunu herkes anlayacaktır. Benim saldırıya uğramamın tek nedeni daha önce bu şahsın abisinin ve kardeşinin dosyasından haklı bir sebepten dolayı çekilmiş olmamdır. Bu sebeple saldırıya uğradım. Saldırı avukatlığa yapılmış bir saldırıdır.” diye konuştu. 

Yorumlar