MUTSO bütçesi 3 milyon 520 bin lira olarak belirlendi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, 2014 yılı bütçesinin 3 milyon 520 bin lira olarak bağlandığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
MUTSO bütçesi 3 milyon 520 bin lira olarak belirlendi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, 2014 yılı bütçesinin 3 milyon 520 bin lira olarak bağlandığını bildirdi. 2014 iş programı ve bütçesi, meclis salonunda müzakere edildi. Toplantıda konuşan Karakuş, MUTSO'nun Türk Loydu tarafından akredite edildiğini ve ilk denetimde A sınıfından akredite olan Türkiye'deki ilk beş oda içinde yer aldığını kaydetti. Mahalli seçimlerin yaklaştığına da dikkat çekerek, MUTSO'nun her zaman olduğu gibi hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan, her adaya eşit mesafede duracağının altını çizdi.

Karakuş, dünyanın etkileri derinden hissedilen çok güçlü ve çok yönlü bir değişim sürecinden geçtiğini ifade ederek, "Ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve tarihi boyutları bulunan bu dönüşüm dalgası, dengeleri tamamen değiştiriyor. Artık gelişmiş ülkeler olarak adlandırılan ve küresel kararların alınması üzerinde etkili olan devletler, dünyada tek kutuplu güç dengesinin geçerliliğini korumadığını kabul etmek zorundalar. Küresel finansal krizde dördüncü yılı geride bıraktığımız bugünlerde Avrupa ve Amerika ekonomileri hâlâ etkisinden kurtulabilmiş değil. Dünya ekonomisinin ne zaman düzlüğe çıkacağı sorusu, üç bilinmeyenli denklem olma özelliğini koruyor. ABD ve Avrupa’da güven sorunu, makroekonomik göstergeler düzelinceye kadar devam edecek gibi görünüyor." dedi.

Bu yıl tasarruf edilen harcama ödeneklerine rağmen odalarının hizmetlerinin aksatmadan sürdürüldüğünü söyleyen Bülent Karakuş, "Bu çalışmaların karşılığı olarak odamızın üyelerine sunulan hizmetin kalitesi her geçen gün artmaktadır. Kalitenin daha da yukarılara taşınmasına yönelik çalışmalara başlanmış olup ISO 9001-2008 belgesi alınmış, Türk Loydu tarafından yapılan ilk akreditasyon denetiminde A sınıfından '5 Yıldızlı Hizmet Üreten Oda' olarak tescillenmiş ve akredite odalar arasında yerini almıştır. 2014 yılında da harcamalarda tasarruflara azami özen gösterilecek, yapılacak harcamalarla en etkin ve verimli sonuçlar alınmaya çalışılacaktır. 2014 yılı bütçe tasarısında bütçe gelirleri 2013 yılı 10 aylık gerçekleşme rakamları, 2010, 2011 ve 2012 yılları kesinleşmiş bütçe rakamları dikkate alınarak hazırlandı. Bütçe, 2014 yılı için 3 milyon 520 bin TL olarak tahmin edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 2014 yılı tahmini bütçe tasarısı ve bütçeyi oluşturan cetveller, teker teker oylanarak oybirliğiyle kabul edildi. CİHAN

Yorumlar