Mutlu'dan İddia'lara Cevap

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olayları sırasında kabul ettiği heyete "Valimi ağlattım" dediği iddialarını yanıtladı. Vali Mutlu, Başbakanın 'Vali' ifadesini kullanmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mutlu'dan İddia'lara Cevap

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Maslak Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki camiide cuma namazı kılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, namaz öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, " Bugün gazetelere yansıyan, Gezi olayları sırasında Başbakanın 'Valimi ağlattım' dediği ifadesi var. O ağlayan Vali siz misiniz ? Konuyla ilginiz var mı, doğruysa nasıl oldu" sorusu üzerine şöyle konuştu:
“Ben de bugün basından bunu okudum. Benim bildiğim kadarıyla Sayın Başbakanımızın 'Valimi' şeklinde bir değerlendirmesi yok. İlgilileri şeklinde var. Yani orada 'Valimiz' şeklinde bir açıklamanın Sayın Başbakanımızın adına medya tarafından biraz kullanıldığı gibi anlıyorum. Benim okuduğum kadarıyla Sayın Başbakanımız ki, bazı basın mensupları tarafından da bu şekilde geçmişler. İlgililer şeklinde bir değerlendirme var. Dolayısıyla 'Vali' şeklinde bir değerlendirme olmadığını görüyoruz. Daha fazla detay ve bilgiden malumatım yok ama özellikle bazı basın organlarında valiye atfen böyle bir hadisenin olduğu yönünde açıklama var. Ama bu Sayın Başbakanımızın bir açıklaması değil. Başbakanımız 'ilgililer' ifadesini belirtiyor. Benim medyadan aldığım bilgi bu dolayısıyla vali konusuyla ilgili bazı basın organlarında çıkmış olan bilginin Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu açıklamayla ilintili olmadığı, yanlış olduğu anlaşılıyor." 
Vali Mutlu, "Sizinle görüşme oldu mu" sorusuna da "Tabii canım, muhtelif zamanlarda görüşmelerimiz oldu" diyerek yanıtladı.

Yorumlar