Mutlu koleji santraçta ilçe birincisi oldu

Mersin’in Mut ilçesinde yapılan ortaokullar arası Santraç turnuvasında Özel Yıldırımhan Mutlu koleji öğrencisi birinci oldu.Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 03-05Haziran 2014 tarihleri arasında orta okullar arası satranç...

Google Haberlere Abone ol
Mutlu koleji santraçta ilçe birincisi oldu

Mersin’in Mut ilçesinde yapılan ortaokullar arası Santraç turnuvasında Özel Yıldırımhan Mutlu koleji öğrencisi birinci oldu.

Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 03-05Haziran 2014 tarihleri arasında orta okullar arası satranç turnuvası Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu kapalı spor salonunda yapıldı.

107 ortaokul öğrencisinin mücadele ettiği turnuvada eleme usulüyle rakiplerini yenerek finale çıkan mutlu koleji öğrencisi Doğukan Güney 20 dakikalık karşılaşmanın ardından rakibinin pes etmesiyle karşılaşmayı kazanarak Mut birincisi oldu. Özel Yıldırımhan Mutlu Ortaokulu öğrencisi Doğukan Güneye, birincilik madalyasını Mut Kaymakamı Mustafa Şahin verdi.

Doğukan Güney, satrancın dikkat, motivasyon ve strateji oyunu olduğunu belirterek, başarısında ailesinin, öğretmen ve arkadaşlarının büyük desteği olduğunu ve başarısını okuluna, arkadaşlarına ve tüm sevdiklerine armağan ettiğini söyledi. Özel Yıldırımhan Mutlu koleji Müdürü Musa Doktoroğlu da öğrencilerinin elde ettiği bu başarıdan çok memnun olduklarını ifade etti.

Doktoroğlu, "Santraç ve benzeri başarılarının altında öğrencilerin şahsi kabiliyetlerinin yanında okulda uyguladıkları akıl oyunlarının etkisi var. Öğrencilerinin zihinsel gelişimine katkı sağlayacak eğitim programı uygulamaya devam edeceğiz. Böylelikle öğrenciler zihinsel oyunlarla birlikte derste de daha başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Aynı öğrencimiz bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavında (TEOG) tüm soruları doğru cevaplayarak birinci olmuştu." dedi.

CİHAN

Yorumlar