'Mutlu Çocuklar Aydınlık Yarınlar Projesi’ tamamlandı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mutlu Çocuklar Aydınlık Yarınlar Projesi’ sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
'Mutlu Çocuklar Aydınlık Yarınlar Projesi’ tamamlandı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mutlu Çocuklar Aydınlık Yarınlar Projesi’ sona erdi. Güvenli Hayat ve Güvenli gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı(ÇOGEP) tarafından finanse edilen, projenin kapanış töreninde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Çalışma ve İş Kurumu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Erzincan Esnaf Odaları Birliği Başkanlığının paydaş ortaklığında, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mutlu Çocuklar Aydınlık Yarınlar Projesi’nin kapanış töreni Taşçı Konağı'nda yapıldı. Törene; Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, proje ortağı kurum yetkilileri, kamu kurum yöneticileri, hedef kitle 32 çocuk ve aileleri katıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Elaman tarafından proje süresince yapılan çalışmaların anlatılmasının ardından, Vali Abdurrahman Akdemir, projenin önemi, gerekliliği ve Erzincan’a kazandıracağı faydaları anlattı.

ÇOCUKLAR KURSLARA YÖNLENDİRİLDİ

Proje kapsamında, proje ortağı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 12 çocuk İngilizce kursuna, 12 çocuk bilgisayar kursuna gönderildi. İngilizce kursuna gönderilen çocukların 11’i,, bilgisayar kursuna gönderilen çocukların ise tamamı kursu başarı ile tamamladı. Kaynakçılık meslek edindirme kursu projesinde ise 12 çocuk kursa katılırken, 9'u başarı ile bitirdi.

ÇOCUKLARA SOSYAL HAYATIN İÇERİSİNDE YER ALDI

Kurs süresince çocuklarla halı saha maçları, kahvaltı, piknik, sinema, lunapark organizasyonları gerçekleştirilirken, farklı konularda alanında uzman kişiler tarafından seminerler verildi. Ayrıca bütün kursiyerlerin evleri ziyaret edilerek, aileleri ile görüşülerek çocuk suçları, suçlardan korunma yolları ve zararlı alışkanlıklar gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Proje kapsamında, çocukların ailelerine “aile içi iletişim ve şiddet” konularında seminer verildi. Proje kapsamında; çocuklara tarih ve kültür bilinci aşılamak ve onların ufuklarını genişletmelerine katkı sağlamak için Çanakkale iline beş gün süreli gezi düzenlendi.



CİHAN

Yorumlar