Mutki’de çekirgeyle mücadele başladı

Bitlis’in Mutki ilçesinde İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekinlere arar veren çekirgelere karşı mücadele çalışması yürütülüyor. Her yıl çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen çekirgeler tarımsal ürünlerin...

Google Haberlere Abone ol
Mutki’de çekirgeyle mücadele başladı

Bitlis’in Mutki ilçesinde İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekinlere arar veren çekirgelere karşı mücadele çalışması yürütülüyor.

Her yıl çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen çekirgeler tarımsal ürünlerin tamamını yiyerek büyük mali kayıplara neden olması İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü harekete geçirdi. Çekirgeyle mücadele için kolları sıvayan tarım ekipleri bu kapsamda ilçede ve tarım alanlarında ilaçlama yapıyor.

Çiftçilerin belini büküp, ürünlerini yok eden çekirgelerle mücadeleye başladıklarını belirten İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Emrullah Bayrak, çalışmalarının son hızla devam ettiğini söyledi. Bu yıl zirai ilaçla yaptıkları mücadeleyi önümüzdeki yıllarda organik mücadeleye çevireceklerini ve kesin olarak sonuç alacaklarını belirten Bayrak, ilaçlama çalışmaları kapsamında bu yıl ilçeye bağlı Çitliyor, Kuşdili, Erle ve Kaşak köylerinde 3 bin dekarlık alanı ilaçladıklarını ifade etti.

İlçede çekirgeyle mücadelenin devam ettiğine işaret eden Bayrak, yapılan ilaçlama çalımları sayesinde ise çiftçinin çekirgeden dolayı uğrayabileceği 1 milyon 120 bin liralık zararın önüne geçtiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar