Mut Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda Bilim Fuarı açıldı

Mersin’in Mut ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerine ait bilimsel projelerin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mut Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda Bilim Fuarı açıldı

Mersin’in Mut ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerine ait bilimsel projelerin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesi amaçlanıyor.

Okul bahçesinde düzenlenen fuar açılışına, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Evren Ekmekçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Emniyet Müdürü Murat Güney, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Serdar Koçdemir, Bilim Fuarları Destekleme Programına yüz öğrencinin 50 proje ile katıldığını söyledi. Bilim fuarıyla öğrencilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlandığını belirten Koçdemir, "Masraflar TÜBİTAK tarafın karşılandı. Yetkililer, lahana suyundan belirteç, buharla sulanan çiçek ve eskisi olmayanın yenisi olmaz projelerini özellikle beğendi. Yetkililer, bu projelerin Türkiye geneli yapılan ‘Bu Benim Eserim’ adlı bilim fuarına katılmalarını istedi. Bu bağlamda başta TÜBİTAK yetkililerine, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Lahana suyundan belirteç projesini hazırlayan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayşegül Bakır, “Lahana suyu saf su ile karıştırıldığında açık mor, limonlu su ile karıştırıldığında açık kırmızı, karbonatla su ile karıştırıldığında mavi rengi aldı. Buradan lahana suyu asitlerde kırmızı bazik maddelerde ise mavi rengi aldığı anlamış olduk.” dedi. Buharla sulanan çiçek projesini hazırlayan 7. sınıf öğrencisi Safa Koca ise projesinin ilgi görmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, bu tür bilim fuarlarının bilim adamlarının yetişmesinde önemli olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar