Mut Hali dualarla açıldı

Mersin'in Mut ilçesinde 15 Nisan - 15 Temmuz arasında hizmet veren sebze ve meyve toptancı hali dualarla açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mut Hali dualarla açıldı

Mersin'in Mut ilçesinde 15 Nisan - 15 Temmuz arasında hizmet veren sebze ve meyve toptancı hali dualarla açıldı.

Türkiye’nin turfanda erik ve kayısı pazarlamasının yapıldığı Mut Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin açılışına Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Müftü İbrahim Köksal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Levent Abaş, Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Açar ve komisyoncular katıldı.

Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Acar, Mut’un sebze ve meyvenin turfanda yetiştiği bir ilçe olduğunu belirterek, şuanda halde turfanda erik ve kayısı satışlarının yapıldığını belirtti. Sezonun açılması ile birlikte hareketliliğin başlayacağını belirten Acar, ”Üreticilerimize hayırlı olsun. Türkiye’nin ilk turfanda erik ve kayısı Mut ilçemizde yetiştiriliyor. Eskiden ürünlerimiz sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illere pazarlanırdı. Şimdi ise Türkiye’nin her bölgesine satışı yapılmaktadır. Bu da ilçede yetişen meyvelerin ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Kalitesi ise hiçbir bölge ile mukayese edilemez.” diye konuştu.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz da, ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlayan hal esnafına bereketli bir sezon diledi. Yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak halin gelişmesi için elinden geleni yapacağını belirten Nebi Yılmaz, “Üreticilerimize ve Mut’ta yetişen ürünlerin pazarlanması konusunda elimizden geleni yapacağız. Bunun için dernek yöneticileri, komisyoncularımız, gerekse nakliyatçılarımız ile bir araya geleceğiz. İlçemize en güzel sebze hali nasıl yapılır ve nasıl yürütülür onun çabası içerisine gireceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Mustafa Şahin ise halin açılması ile birlikte yeni bir döneme başladıklarını belirterek, bu sezonun insan, para ve araç hareketliliğinin olduğu bir dönemin olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İbrahim Köksal’ın yaptığı dualar eşliğinde hal açılışı gerçekleştirildi.
CİHAN

Yorumlar