Muş'un Korkut ilçesinde 6 bin öğrenciye kitap dağıtıldı

Muş Valiliği koordinasyonunda ve Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında, Korkut ilçesinde 6 bin öğrenciye sınavlara hazırlık ve soru bankasından oluşan kitaplar dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muş'un Korkut ilçesinde 6 bin öğrenciye kitap dağıtıldı

Muş Valiliği koordinasyonunda ve Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında, Korkut ilçesinde 6 bin öğrenciye sınavlara hazırlık ve soru bankasından oluşan kitaplar dağıtıldı. Kalkınma Bakanlığı finansmanıyla Korkut Kaymakamlığı tarafından yürütülen "SBS ve LYS Formalite, SODES’le Hepsi Cepte" projesi başladı. Konu hakkında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik, amaçlarının eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu ifade etti.

Çelik, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “2013-2014 eğitim öğretim yılında SODES kapsamında SBS’ye yönelik yaptığımız bir projeydi. 2. sınıftan 8. sınıfa kadar ilçe merkezi ve köylerdeki okullarımıza kitap dağıtımı yaptık. Öğrencilerin bilgilerini güçlendirmesi, sınavlara hazırlık, soru bankaları ve buna benzer kitapların oluşturduğu bir çalışma oldu. Okul müdürlerimizle görüşüp öğrenci sayısı kadar kitap teslim ediyoruz. Müdürlerimiz bunu daha sonra öğrencilerine veriyorlar. Yatılı bölge ortaokullarının fazla olduğu bir ilçedeyiz. Öğrenci potansiyelimiz ve onların başarı ortalaması da gerçekten çok iyi durumda.”

Kaymakamlığın girişimleriyle kendilerine bağlı bütün okulların ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Çelik, öğrencilerin rahat bir ortamda eğitim görmesi için çalışıldığını kaydetti: “İlçe kaymakamlığımız, gerek okullarımızın boya badanası gerekse çevre düzenlemesi ve birçok alanda destek veriyor. Geçtiğimiz yaz bütün yatılı bölge ortaokullarımızın bakımını yaptık. Kaymakamlık aracılığıyla 18 okulun iç ve dış cephe boya ve badanalarını, çevre düzenlemelerini, mutfak bakımını, ıslak zeminlerin küçük onarımlarını yapılarak hizmete açtık.” CİHAN

Yorumlar