Muş’taki ‘kentsel dönüşüm’ projesinin ihalesi 8 Eylül’de yapılacak

Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin ihalesi 8 Eylül’de gerçekleştirecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile belediye arasında imzalanan protokol gereği, Kale Mahallesi’nde yapılacak olan konutların ihalesinin 8 Eylül’de...

Google Haberlere Abone ol
Muş’taki ‘kentsel dönüşüm’ projesinin ihalesi 8 Eylül’de yapılacak

Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin ihalesi 8 Eylül’de gerçekleştirecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile belediye arasında imzalanan protokol gereği, Kale Mahallesi’nde yapılacak olan konutların ihalesinin 8 Eylül’de gerçekleştirileceği belirtildi. TOKİ tarafından proje kapsamında 715 konut, 1 cami, 115 ticari birim ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacağı belirtildi.

Projenin, 11 bin 25 hektarlık alanda, 2 Temmuz 2012 tarihinde imzalanan ön protokol ile başladığı ve proje alanının 28448 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilân edildiği açıklandı.

Bu gelişmelerden sonra herhangi bir ilerlemenin olmadığını açıklayan Belediye Başkanı Feyat Asya, şunları söyledi: “30 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından gerek şahsım gerekse milletvekillerimiz ile birlikte TOKİ ile görüşmeler yaparak, Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin ihalesinin hızlandırılmasını sağladık. Vatandaşlarımızın sıkıntıları ile yakından ilgilenip, sorunun çözümü için sürekli girişimlerde bulunduk. Nihayetinde ilimizin de aralarında bulunduğu 8 ilde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının ihalesi 8 Eylül’de gerçekleştirilecek.”

Hak sahiplerinin sıkıntılı günler geçirdiğini ve artık o sıkıntılı günlerin geride kaldığını ifade eden Asya, “Hak sahiplerimiz artık, evlerinin yapıldığını görecek ve evlerine kavuşmanın heyecanını yaşayacaklar. AK Parti Hükümetleri ile birlikte bir değişim ve dönüşüm içerisine giren ülkemiz ve ilimiz hak ettiği konuma kavuşacaktır. Bizler de hükümetimizin hizmet politikalarına paralel olarak Muşlu hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar