Mustafakemalpaşa'da parke döşeme çalışmaları sürüyor

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yeni yılla birlikte cadde ve sokaklarda yürütülen parke, yol yapım ve onarım çalışmaları hız kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Mustafakemalpaşa'da parke döşeme çalışmaları sürüyor

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yeni yılla birlikte cadde ve sokaklarda yürütülen parke, yol yapım ve onarım çalışmaları hız kazandı. 5 yılda, 650 sokaktan 500’ünü parke ve bordür ağı ile donatan belediye ile yeni dönemde bu çalışmaları yürütecek olan Akpınar İnş. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında ihale sözleşmesi imzalandı.

    Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve yüklenici firma adına Okyay Akpınar’ın imzaladığı sözleşmeyle, Mustafakemalpaşa’nın muhtelif cadde ve sokaklarında 60 bin metrekarelik parke, yol yapım ve onarım çalışmaları yapılacak.

    Göreve geldikleri günden bu yana tüm cadde ve sokaklardaki sorunlara kalıcı çözümler üretebilmek için yoğun çaba harcadıklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, geçtiğimiz yıl 105 bin metrekare parke, 17 bin metrekare yağmur oluğu ve 13 bin metrekare bordür döşendiğini söyledi. Geçen 5 yıl içerisinde 345 bin metrekarelik yeni parke döşeme işlemi yapıldığını belirten Belediye Başkanı Kurtulan, Mustafakemalpaşa’daki cadde ve mahalle sokaklarının tozdan, çamurdan kurtarılarak vatandaşlar için sağlıklı ve güvenli bir ulaşımın sağlandığına dikkat çekti.

    Başkan Kurtulan, “Belirli bir program dâhilinde Mustafakemalpaşa’nın parke sorununu büyük ölçüde çözdük. 650 sokaktan 500’ünü parke ile döşedik. Hedefimiz, tüm mahallelerimizi parke ile buluşturmak, girilmedik sokak bırakmamak. Vatandaşlarımızın rahatlığı bizim için çok önemli bunun için de bilinçli hareket ederek bu işinde üstesinden geleceğiz. Bu çalışmaları yaparken sağlamlık ve görselliği de öne çıkararak, ilçemizin kimliğini koruyacağız. Neticede farklı bir Mustafakemalpaşa ortaya çıkacak.” dedi.

    Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ihale bedelinin 994 bin lira olduğunu belirterek parke döşeme çalışmalarının 180 iş günü içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar