Mustafakemalpaşa’da minikler için yaz okulu

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde anaokuluna gidemeyen ve önümüzdeki yıl birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için yaz eğitimi sınıfı açıldı.Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Mustafakemalpaşa Anaokulu'nda...

Google Haberlere Abone ol
Mustafakemalpaşa’da minikler için yaz okulu

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde anaokuluna gidemeyen ve önümüzdeki yıl birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için yaz eğitimi sınıfı açıldı.

Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Mustafakemalpaşa Anaokulu'nda açılan yaz eğitimi sınıflarını ziyaret etti. Efe, yaz eğitiminden faydalanmak için Mustafakemalpaşa Anaokulu'nda bulunan okul öncesi çağdaki çocuklarının bulunduğu sınıfları gezdi.

Temmuz ayının başından itibaren başlatılan projeyle okul öncesi eğitim almamış, ancak önümüzdeki Eylül ayında ilkokulların birinci sınıflarında eğitime başlayacak çocuklar, Ağustos ayının sonuna kadar iki ay boyunca okul öncesi eğitim alacak. Ziyaret esnasında anaokulunda bulunan çocuklarla sohbet eden Mustafa Efe, yaz eğitiminde görev alan öğretmenlerden bilgi aldı.

İlçede okul öncesi eğitim almayan çocuklara yönelik yaz sınıfları açtıklarını belirten Mustafa Efe, “Okul öncesi eğitimi almayan, ancak iki ay sonra ilkokul birinci sınıfına başlayacak öğrencilerimizin de bu eğitimi almalarını istiyoruz. İlçemizde uygulanan 'Yazın da Gülen Minik Yüzler' projesi ilimizde ilk olup Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma. Bu proje kapsamında eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak.” dedi.

CİHAN

Yorumlar