Mustafa Yıldızdoğan, Egemen Bağış'ın sözlerine sessiz kalınmasına tepki gösterdi

Türk halk müziğinin önemli seslerinden Mustafa Yıldızdoğan, eski bakan Egemen Bağış’ın internete düşen ayetle dalga geçen ses kaydına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Yıldızdoğan, Egemen Bağış'ın sözlerine sessiz kalınmasına tepki gösterdi

Türk halk müziğinin önemli seslerinden Mustafa Yıldızdoğan, eski bakan Egemen Bağış’ın internete düşen ayetle dalga geçen ses kaydına tepki gösterdi. Ünlü sanatçı, ses kayıtlarıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir ses çıkmamasını da eleştirdi.

    Mustafa Yıldızdoğan, MHP Trabzon İl Teşkilatı tarafından Atatürk Alanı’nda düzenlenen ‘Büyükşehir Mitingi’nde sahne aldı. Miting öncesi kısa bir konser veren Yıldızdoğan, şarkı aralarında yaptığı konuşmada da, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkücüler için ‘Fatiha’yı bile bilmezler’ dediğini savundu. Yıldızdoğan, “Fatiha meselesini öbür tarafta Allah’ın izni ile halledeceğiz.” dedi.

    Eski bakanlardan Egemen Bağış'ın ayetle dalga geçen ve internete düşen ses kaydına da tepki gösteren Yıldızdoğan, şöyle konuştu: “Bu memlekette bakanlık yapmış bağış adında bir beyefendi var. Kur’an’ın en uzun, en derin suresi Bakara Suresi’ni ‘makara’ diye alay etmişler. Zoruma giden, bir Müslüman olarak, alnı secdeye değen bir insan olarak söylüyorum; Diyanet’ten bir ses yok, hükümetten zaten yok, onlardan beklediğimiz de yok, camideki imamdan yok, imamın arkasındaki cemaatten yok. Allah şahit ki, bunu canı gönülden söylüyorum; Trabzon’da meyhanede içen bir adamın yanında bırakın bakan makanı kim olursa olsun, birisi gelip dese ki, ‘ya her Cuma atıyorum bir makara, makara’ o içen, bunların tabiriyle ‘dinsiz’ sarhoş, yemin ediyorum elindeki şişeyi onu diyenin başında kırar. Sarhoş kırar, sarhoş kırar. Kimseden ses yok. Haksızlık karşısında susan, kör şeytandır güzel kardeşim. Onun için de vicdanımıza, merhametimize, imanımıza, inancımıza, herkesin kendi seviyesinde bir terazisi var. Hiç kimsenin elinde değil o iman terazisi. Yarın öbür tarafta göreceğiz.” CİHAN

Yorumlar