Mustafa Yeşil' den Açıklama

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Yeşil' den Açıklama

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil Mehtap Tv'de yayınlanan Sözün Erdemi Programında başlatılan operasyonlar sonrası bir takım çevrelerce başlatılan 'Hizmet Hareketi  Yargı ve Emniyet'e müdahalede bulunuyor' iftiralarına karşı önemli değerlendirmelerde bulundu.

GYV Başkanı Yeşil, özellikle belirli medya kuruluşlarının 'paralel yapılanma' söylemlerine ilişkin yayınları hakkında şunları söyledi:

"Paralel yapı kavramı son dönemde Cemaate karşı olanların sıklıkla kullandığı bir tabir olmaya başladı. 28 Şubat döneminde de Gülen Hareketi'nin Emniyet'te ve bürokraside yapılandığı iddiaları gündeme getirilmişti. O dönemde yapılan derin tahkikatlar sonucu böyle bir yapılanma olsaydı, Fethullah Gülen bu davalardan beraat edebilir miydi? 2008 yılında davanın tamamen sonuçlanmasına rağmen, Ergenekon sürecinde neden yeniden, -Turizm veya Orman Bakanlığı değil de- özellikle Emniyet ve yargı üzerinde Hizmet hareketine mensup insanların varlığı gündeme geldi? Ergenekon davasında, Devletin kendiyle olan hesaplaşmasında, hem davayı itibarsızlaştırma hem de süreci kendi lehine dönüştürme adına birçok hareket yapıldı. 'Polis şuraya, yargı buraya aitse bu dava meşru değildir' gibi bir algı ortaya çıkarmak istediler o dönemde.“ 

'DELİL YOKSA SÖYLENENLER İFTİRADIR'

Mustafa Yeşil, devlet kurumlarında hizmet hareketine mensup insanların varlığının sorulması üzerine ise; "Bu yapılar içinde Hizmete sempati duyan insanlar olabilir. Ancak bir haddi aşma, kanunsuz bir uygulama veya bu konularla ilgili herhangi bir soruşturma ve iddianame yoksa bu paralel yapılanma söylemleri tazkiyattır (provokatif iftira), psikolojik olarak yıpratma çalışmasıdır. Hizmetin 40-50 yıllık  geçmişinde Hocaefendi'nin yargılandığı dönemde bile hiç bir iddia gerçek çıkmadı." dedi.

'HİZMET BÜTÜN PARTİLERE EŞİT YAKINLIKTADIR'

Son dönemde yaşanan dershane meselesi ve sonrasında Hakan Şükür'ün istifası gibi olaylar sonrası Hizmet Hareketinin siyasetle olan bağlantısının sorulması üzerine Yeşil; "Hizmet hareketi geçmişte ne bir parti kurmuştur, ne bugün ne de gelecekte bir parti kurma gibi bir stratejisi hesabı yoktur. Hizmet hiç bir zamanda bir partinin programına angaje olmamıştır. Hizmet bu güne kadar faaliyetlerini hep ilkeleri üzerinden yürütmüştür. Siyasetle olan ilişkilerini de yine ilkeleri üzerinden kurmuş ve devam ettirmiştir" diye konuştu.

 

Yorumlar