Mustafa Sarıgül: Sandıklara sahip çıkamadık

30 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, halkın kendilerine verdiği oyların sandıkta korunamadığını söyledi. Sarıgül, sayım ve döküm işlemleri sırasında...

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Sarıgül: Sandıklara sahip çıkamadık

30 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, halkın kendilerine verdiği oyların sandıkta korunamadığını söyledi. Sarıgül, sayım ve döküm işlemleri sırasında usulsüzlüklerin yapılması nedeniyle bu sonucun çıktığını iddia etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi makamında ziyaret eden Mustafa Sarıgül, önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Sarıgül, saat 11.00 sıralarında Ataşehir Belediyesi'ne seçimlerde verdikleri destek için teşekkür ziyaretinde bulundu. Bütün belediye çalışanları tarafından kapıda kırmızı güllerle karşılanan Mustafa Sarıgül, daha sonra Battal İlgezdi'nin makamına çıktı. Burada bir süre görüşme yapan Sarıgül, daha sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi.

CHP'nin İstanbul tarihinin en yüksek oyunu aldığını belirten Sarıgül, yine de 30 Mart seçimlerinde başarısız olduklarını kabul ettiğini söyledi. Sarıgül, "İstanbul halkı bize oylarını verdi. Ne yazık ki sandıkta oylar korunamadı. Sandıkta oylar korunmuş olsaydı ve AK Parti sayımı bir kez daha yaptırmış olsaydı bugün bu soruları biz söylemezdik. Meydanlardaki coşku sandığa yansıdı, ama sandıktaki sayım dökümlerde ne yazık ki korunamadı. Ataşehir'de bir sandığı nasıl 4 kişi koruduysa İstanbul'daki keşke 33 bin sandıkta da 4 arkadaşımız olsaydı. Ama ben başarı endeksli bir arkadaşınızım. Başarısızlığı asla kabul etmem. Benim bundan sonra iki görevim var. Bundan sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Türkiye'nin ve CHP'nin bayrağını en üst seviyelere taşımaktır." dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Mustafa Sarıgül, bir soru üzerine hiçbir zaman yeni CHP demediğini iddia ederek her zaman CHP'nin kurumsal kimliğini savunduğunu, yeni CHP diyenlerin CHP'nin kültürünü, geleneklerini ve inançlarını bilmeyenlerin olduğunu savundu. Başka bir gazetecinin Cemaatle ittifakın CHP'ye oy kaybettirdiği şeklindeki iddiaları hatırlatmasına üzerine Mustafa Sarıgül şunları söyledi: "İstanbul'da önemli bir başarı elde edilmiştir. CHP tarihinin en yüksek oyu alınmıştır. Bu güne kadar olan 40.3 oy en yüksek oydur. Bu yasal olan bir oy. Biz oyun daha fazla olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama ben mazeretin arkasına sığınmam. Kazanılmayan seçim başarısızdır. Kazanmak zorundayız. Demokrasinin gereği olarak herkes görüşünü söyleyecek tabi. Her cemaatin kendisine göre çalışmaları var. Bir cemaat yok. Birden fazla cemaat var. Ben bütün inançlara saygı duyuyorum. Ben de inançlı bir ailenin çocuğuyum. Bununla gurur duyuyorum. İnançlar güzel bişeydir. İnançlara saygı duymak demokrasinin çok önemli bir erdemidir. İnançlara işinize geldiği zaman saygı duyacaksınız, işinize gelmediği zaman da başka türlü davranacaksınız. Bu bizim anlayışımıza sığmaz. Hele hele güç bizdeyken, güçsüz insanların üzerine acımasızca gidilmesini hiç bir zaman doğru bulmam."

Öte yandan Mustafa Sarıgül'ün Ataşehir Belediyesi'ni ziyareti sırasında ilginç görüntüler de oluştu. Bütün belediye çalışanları kapının önünde sıraya girerek Sarıgül'ü bekledi. Sarıgül'ün yaklaşık 25 dakika geç gelmesi nedeniyle soğuk havada bekleyen çalışanlar zor anlar yaşadı. Alana gelen Mustafa Sarıgül'ü gül yaprakları ile karşılayan zabıta görevlileri, ilginç görüntüler oluşturdu.

CİHAN

Yorumlar