Mustafa Sarıgül: Metro yapmadınız çünkü tercihiniz bu olmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Perpa İş Merkezi'ni ziyaret ederek esnaflarla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Sarıgül: Metro yapmadınız çünkü tercihiniz bu olmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Perpa İş Merkezi'ni ziyaret ederek esnaflarla bir araya geldi. İstanbul'un 20 yıldır aynı anlayıştaki insanlar tarafından yönetildiğini belirten Sarıgül, metro konusunda Başkan Kadir Topbaş'ı eleştirdi. Aynı süre içinde Şangay'da 437 kilometre metro yapıldığını belirten Sarıgül, "Yapmadınız çünkü tercihiniz bu olmadı." şeklinde konuştu.

Mustafa Sarıgül, Perpa'da esnaflar tarafından karşılandı. Katları dolaşarak esnaf ziyareti yapan Sarıgül, vatandaşlarla sohbet etti. Projelerini anlatarak Perpa esnaflardan destek isteyen Sarıgül, metro ve ekonomik gelişmeler konusunda hem iktidar hem de İBB Başkanı Topbaş'a eleştiriler getirdi.

ÖZAL ENERJİ VERİRDİ

Milletvekili olduğu dönemde Turgut Özal'ın yaptığı hamleleri hatırlatan Sarıgül, kendisinin de o dönemde Kapalıçarşıya çok gittiğini ve Özal'ın açıklamalarının yansımasını gördüğünü söyledi. Özal'ın direkt etki etmemesine rağmen, esnafa verdiği destek içerikli açıklamaların bile çok etkili olduğunu ve esnafların iş yerine huzurlu gittiğini söyleyen Sargül, "Bir bakardınız Özal Ankara'dan bir laf etmiş, 'benim esnafım mutludur, benim tüccarım mutludur, benim Kapalıcarşım aslandır...' Para vermiyor bir şey vermiyor ama enerji veriyor. Enerji verdiği için de esnaf sabah giderken mutlu gidiyor. Şimdi bakıyoruz zaman zaman Maliye Bakanı, sağolsun, '5 bin vergi müfettişi sabahtan itibaren yola çıkacaktır'. Öyle dediği andan itibaren de esnafın morali allak bullak oluyor. Yine denetimi yapabilirsin ama halkın size verdiği desteği şantaj olarak kullanamazsın." şeklinde konuştu.

20 YILDA 68 KİLOMETRE METRO YAPILDI

İBB Başkanı Topbaş'ın metroya ilişkin sözlerini de eleştiren Sarıgül, yurt dışındaki bazı şehirlerde yapılan metro yatırımlarının İstanbul'dan çok fazla olduğunu hatırlatarak, "Son 20 yılda İstanbul'da yer altında 68 kilometre metro yapıldı. Aynı oran Şhangay'da 18 yılda 437 kilometre metro yapıldı. Sayın Topbaş demiş ki 'o metroyu devlet yaptı'. Güzel de 20 yıldır İstanbul'u yöneten, iktidarda olan sizsiniz. 14 yıldır da iktidardasınız. Yapmadınız çünkü tercihiniz bu olmadı." şeklinde konuştu.

Göreve gelirse 5 yıl sonunda 200 kilometre metro yapma sözü veren Sarıgül, "Yapmadığım anda bir daha ki dönem aday olmam. Kaynağı nereden bulacağımı soruyorlar. İBB'nin bütçesi 60 milyar, bu söylediğim ise 10 milyar dolardır. Metroyu değil de lastikli araçları özendirdiğiniz takdirde 300 tane değil 500 tane de kavşak yapsanız anlamı yok." dedi.



CİHAN

Yorumlar