Mustafa Özcan'ın avukatı: İddialar tamamen uydurma, yasal yollara başvuracağız

Mustafa Özcan'ın avukatı Nazif Aktaş, müvekkili hakkında yapılan kara propaganda haberlerini yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Özcan'ın avukatı: İddialar tamamen uydurma, yasal yollara başvuracağız

Mustafa Özcan'ın avukatı Nazif Aktaş, müvekkili hakkında yapılan kara propaganda haberlerini yalanladı. Müvekkilinin Kaynak Holding'in yöneticisi ya da hissedarı olmadığını ve hiçbir yere kaçmadığını vurgulayan Aktaş, "Her türlü insaf ölçülerine aykırı bu yayınlara karşı bütün yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz." dedi.

28 Mart 2014 tarihli bazı gazetelerde 'Vatana ihanet, CIA’nın has adamı Türkiye imamı kaçtı' başlıkları altında müvekkili Mustafa Özcan’ı hedef alan iftiralar ortaya atıldığını ifade eden Aktaş, bu iftiralar sebebiyle kamuoyuna bir açıklama yapma gereği hasıl olduğunu kaydetti.

PARALEL YAPI ALDATMACASI

Mustafa Özcan'ın avukatı Avukat Nazif Aktaş'ın açıklaması şöyle: "Bilindiği gibi, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında 'paralel yapı' aldatmacası ile masum insanlara suç isnatlarında bulunulmuştur. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşlerinin çocukları ve torunları, hatta dünürleri dahi suç örgütü elemanı gibi lanse edilmiştir. Gülen ailesine yapılan bu saldırıdan müvekkilim de nasibini almış bulunmaktadır
.
İDDİALAR GERÇEK DIŞI

İlgili gazete haberlerinde, 'örgütün 2 numarası olduğu', 'Kaynak Holding’in yöneticisi olduğu', 'cemaatin kara kutusu ve kasası olduğu', 'Kaynak Holding'e baskın yapıldığı için Brüksel’e kaçtığı ve bir daha yurda dönmeyeceği' şeklindeki iddialar tamamen uydurma ve gerçek dışıdır.

KAÇMADI BURADA

Müvekkilim emekli bir din görevlisidir. Bu yaşına kadar ülkenin ve milletin aleyhine hiçbir faaliyeti olmamıştır. Olamaz da. Muhterem Hocaefendi ile 45 yılı aşkın tanışıklığı sevgi ve saygı çerçevesinde bir hoca talebe ilişkisinden ibarettir. Örgütün 2 numarası gibi iddialar, uydurmadır. Kaldı ki, hiçbir zaman da kimsenin yerine geçmek gibi bir duygu ve düşünce hevesi içerisinde olmamıştır.

Kaynak Holding'in yöneticisi ya da hissedarı da değildir. Hiçbir yere kaçmamıştır. Buradadır. Kaçmasını gerektirecek hiçbir durum da yoktur.

ABD VİZESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

CIA'nın has adamı olduğu iddiasına gelince, geçmiş zamanda, muhterem Hocaefendi'yi ziyaret etmeyi arzu etmiştir. Ancak vize talebi reddedildi. ABD vizesi olmayan bir kişinin CIA'nın adamı olduğu iddiasının ne kadar mesnetsiz olduğu aşikardır.

İNSAF ÖLÇÜLERİNE AYKIRI YAYINLAR

Sonuç olarak, Allah rızasından başka düşüncesi olmayan insanları suç örgütü gibi göstermeye çalışan, Hocaefendi'nin aile fertlerini ve yakınlarını da böyle bir örgütlenme içinde göstermeye çalışan her türlü insaf ölçülerine aykırı bu yayınlara karşı bütün yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz."



CİHAN

Yorumlar