Mustafa Dündar, üçüncü kez Bursa Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Osmangazi’de üst üste ikinci kez başkan seçilerek bir ilki gerçekleştiren Başkan Mustafa Dündar, Bursa Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı’nda yapılan seçimlerde de üst üste üçüncü kez başkan seçilerek güven tazeledi. Bursa...

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Dündar, üçüncü kez Bursa Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Osmangazi’de üst üste ikinci kez başkan seçilerek bir ilki gerçekleştiren Başkan Mustafa Dündar, Bursa Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı’nda yapılan seçimlerde de üst üste üçüncü kez başkan seçilerek güven tazeledi.

Bursa Belediyeler Birliği 2014-2019 çalışma dönemi ilk Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Soma’da yaşamını yitiren maden işçileri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçmiş dönemde Bursa Belediyeler Birliği olarak Bursa'nın tanıtımı ve kentin turizm alanında daha ileriye gitmesi için önemli çalışmaların altına imza attıklarını söyledi. Geçmiş dönemde Brüksel’de ‘Bursa Günleri’ yaparak Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine katkı sağladıklarını ifade eden Dündar, “Bu etkinliğimizden sonra Strasburg’daki Avrupa Konseyi’nde bölgesel ve yerel yönetimler toplantısına katılarak, Bursa adına bir sunum yaptık. Yine Paris’in Romarantin Belediyesi ile karşılıklı ilişkiler geliştirdik. Bu tür çalışmalar hem yerel yönetimlerin tanıtılması hem de Türkiye’nin uluslararası arenadaki çalışmalarında siyasi destek sağlaması adına çok ciddi bir çalışma olarak ortaya çıkmış oluyor” dedi.

Belediyeler Birliği olarak Dubai ile de karşılıklı ilişkiler düzenlediklerini ifade eden Başkan Dündar, “Dubai’deki yerel yönetimlerle çalışmalarımız oldu. Dubai enerjik Forumu’na katılarak Bursa’daki yerel yönetimlerin enerji konusunda yapmış olduğu yatırımları anlatan bir sunum yaptık. Önümüzdeki dönemde de Dubai ile ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Yeni hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizin başında da, Dubai’de ‘Made in Bursa’ adı altında bir fuar düzenlemek yer alıyor. Bursa’daki 45-50 civarında üreticimiz Dubai’ye giderek orada Bursa’nın tanıtımını yapacak. Dubaili bir uçak firmasının Yenişehir Havaalanı’nı kullanması konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. Bu havayolu bağlantısı yapılırsa Bursa’daki ürünlerin çok daha hızlı bir şekilde Dubai’ye ulaşması sağlanacak” diye konuştu.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonucunda 5 yıllığına belediyelerin kendilerine emanet edildiğini dile getiren Başkan Dündar, sözlerine şöyle devam etti: “Düzgün ve planlı çalışarak bizlere emanet edilen ilçelerimizi ve dolayısıyla şehrimizi geliştiririz. Bursa’mız her alanda değerlere sahip. Bu değerlerimizin kıymetini iyi bilelim. Geleceğe yön verecek şekilde çalışalım. Şehre değerler katalım. Bunu yaparsak başarılı oluruz. Halkın yaşayabileceği şehirler oluşturmak bizim görevimiz. Baktığımızda Bursa’mızın çok iyi noktada olduğunu görüyoruz. Belediyelerim güçlü. Bizlerinde gelişime açık olmamız gerekiyor. Kendimizi geliştirmeliyiz. Bizim gelişimimiz kentimizin gelişimine yansıyacaktır.”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın açılış konuşmasının ardından 2013 yılı faaliyet raporu ve 2013 yılı mali kesin hesap raporu okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Raporların kabul edilmesinin ardından yapılan seçimlerde, tüm üyelerin oylarını alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üst üste üçüncü kez Bursa Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi.

Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Dündar, yeni dönemde de birliğin kanunla belirlenen faaliyetlerini sürdüreceğini, vatandaşa daha verimli hizmet verebilmek için tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Dündar, “Bursa’nın tanıtımı konusunda, birliğimizin daha aktif ve başarılı olması noktasında gerek teknik toplantılarımız, seminerlerimiz gerekse de Bursa’yı Bursa dışarısına çıkaracak çalışmalarımızla birlikte olacağız. Hepinize teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Birlik Başkanı’nın belirlenmesinin ardından devam eden seçimlerde Başkan Vekilliği'ne İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçildi. Meclis 1. Başkanvekili İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, 2. Başkan Vekili de Kestel Belediye Başkanı Yener Acar olurken, Divan Katipliklerine Eşref Yiğit ve Mustafa Önder seçildi. Encümen üyelikleri ise şu isimlerden oluştu: İsmail Hakkı Edebali, Hayri Türkyılmaz, Rıdvan Tahtaoğlu, Yener Acar, Süleyman Çelik, Sadi Kurtulan ve Cüneyt Yıldız.

CİHAN

Yorumlar