Mustafa Destici: 'Terörle mücadele konusunda önerilerde bulunuyoruz'

"(Terörle mücadele) Yapılması gerekenler konusunda, önerilerde bulunmaya devam ediyoruz. Bunların başında PKK'nın lojistik ve finans kaynaklarını kesmenin geldiğini bir kere daha ifade ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Destici: 'Terörle mücadele konusunda önerilerde bulunuyoruz'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümete, terörle mücadele konusunda yapılması gerekenlerle ilgili önerilerde bulunduklarını belirterek, "Bunların başında PKK'nın lojistik ve finans kaynaklarını kesmenin geldiğini bir kere daha ifade ediyoruz." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, son günlerde yaşanan PKK'nın terör saldırıları dolayısıyla hem üzgün hem de öfkeli olduklarını söyledi. Van, Bitlis ve Elazığ'da gerçekleştirilen terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk milletine baş sağlığı dileyen Destici, terörle mücadelede devletin, milletin ve güvenlik güçlerinin yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Hükümetin gelinen noktada, PKK ile mücadelede bütün imkanları seferber ettiğini, BBP'nin de terörle mücadele konusunda atılan doğru adımları desteklediklerini vurgulayan Destici, "Yapılması gerekenler konusunda, önerilerde bulunmaya devam ediyoruz. Bunların başında PKK'nın lojistik ve finans kaynaklarını kesmenin geldiğini bir kere daha ifade ediyoruz. Lojistiğinden kastımız, özellikle bölgede PKK'ya destek sağlayan, başta belediye başkanları, HDP'li belediyeler, burada çalışanlar, diğer kamu ve kuruluşlarda çalışanlar, sözde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, PKK'ya açıktan ya da gizli destek vermeye devam ediyor." diye konuştu.

Destici, PKK terör örgütünün en büyük desteklerden birini de Batılı ülkelerden aldığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesinde FETÖ'yü kınamaktan imtina eden Batı, PKK'ya ya da FETÖ'ye sahip çıkma konusunda ne kadar sınırsız bir söz, davranış, krediye sahip olduğunu gösterdi. Batı burada samimi olmadığını, ikiyüzlü davrandığını ve Türkiye'nin hayrına değil şerrine olanların yanında durduğunu çok açık ve net bir şeklide bir defa daha göstermiş oldu. Türkiye'nin bundan sonra dış politikada adımlarını atarken buna göre tavır alması gerekir."

Bölgedeki insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, Cizre ve Yüksekova'nın il olması gerektiğine değinen Destici, terörle mücadele için güvenlik güçlerinden mobil birlikler kurulmasını önerdiklerini söyledi.

"Milletin de talebi olan idam cezasının mutlaka geri getirilmesi lazım" ifadesini kullanan Destici, cinsel saldırı suçları işleyenler, teröristler ve darbe girişiminde TBMM'nin, milletin üzerine kurşun yağdıranların idam edilmesini istedi.

Destici, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ülkede yaşanan olaylar nedeniyle bu konunun üzerinde durulamadığına işaret ederek, "Mutlaka bu işin üzerine gidilmesi ve PKK’ya her anlamda destek veren bu kaynakların kurutulmasının şart olduğunu ifade ediyorum." dedi.

Darbe girişiminden sonra siyasette ortaya çıkan işbirliği ve uyumun kendilerini ve vatandaşları memnun ettiği vurgulayan Destici, şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceği, devletimizin varlığı, milletimizin birliği açısından, bu işbirliği ve uyumun sürmesini talep ediyoruz. Biz de o geceden bugüne kadar bu birliğin kuvvetlenmesi açısından her türlü katkıyı, bütünüyle verdik. Şu anda en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir. Bunu bozacak adımı kim atarsa, Türkiye'ye, devletimize ve milletimize ihanet etmiş olur."

Terör örgütleriyle mücadelede en önemli unsurlardan birinin de bağımsız, tarafsız, haksızlıklara ve mağduriyetlere yol açmayacak bir yargı sistemi olduğuna işaret eden Destici, "Kuru ile yaş ayrılmalı. Suçlu ile mağdur aynı kefeye konulmadan, yargı süreçlerinin işletilmesinin şart olduğunu geçmişe bakarak görebiliyoruz." ifadesini kullandı.

Son günlerde, özellikle bazı televizyonlarda, internet siteleri, gazeteler ve sosyal medya hesaplarında iftiraya varan haberler, programlar yapıldığı değerlendirmesinde bulunan Destici, şöyle konuştu:

"BBP kurulduğu günden bu yana, içeriden ya da dışarıdan, hiçbir kesimden emir almamıştır. Hiç kimsenin emriyle, sözüyle hareket etmemiştir. BBP kurulurken de istişare ile kurulmuştur. Rahmetli şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın şahsında, kurucu iradeye atılan iftiraları lanetliyorum. BBP'nin ve BBP'lilerin bu anlamda başı dik, alnı ak ve eli tertemizdir."

Yorumlar