Mustafa Balbay ilk mesaisinde coşkuyla karşılandı

Ergenekon davasında yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan ve dün tahliye edilen Cumhuriyet gazetesi eski Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, tahliye olur olmaz mesaisine başladı.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Balbay ilk mesaisinde coşkuyla karşılandı

Ergenekon davasında yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan ve dün tahliye edilen Cumhuriyet gazetesi eski Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, tahliye olur olmaz mesaisine başladı.

İzmir’den gelen bir grup, Ankara'daki Cumhuriyet gazetesinin önünde Mustafa Balbay’ı sloganlar eşliğinde karşıladı. Gazeteye girer girmez yanındakilerden 5 dakika müsaade isteyerek odasına çıkan Balbay, "İzin verirseniz odamı çok özledim, önce orayı görmek istiyorum." dedi. Bugün Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini bildiren Balbay, "Yemin töreni var. Meclis’in programı uygunsa Meclis Başkanı'na 'Ben geldim' demem gerekebilir. Tuncay Özkan’a gideceğim, Silivri’deki arkadaşlarıma gideceğim. Tüm tutukluların bir eli ben olmak istiyorum." diye konuştu.

'Mücadeleye devam bu daha başlangıç' sloganlarıyla birlikte konuşan Balbay, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'ne işaret ederek şuNları dile getirdi: "Söz istediğim için bir duruşmada disiplin cezası aldım, 3 bin saat hakim karşısında durmuşum. 3 saatin devamında henüz hukuka daha ulaşamamışsınız. En çok konuşanlardan biriyim. 46 saat konuştu dediler. 22 iddianame birleşti, elinizi vicdanınıza koyun. İddianameler bindi üst üste. Bakıyorum yeni iddianamelerde bizim de adımız geçiyor. Bir gizli tanık, 'Mustafa Balbay’ın yazılarını siteye koyuyorlardı' diyor. Benim yazımın bir siteye konulmasıyla beni hangi suça ortak etmek istiyorsunuz. Cevap ‘Sayın Balbay siz olgunlaşmış bir meyvesiniz, sizi kullanırlar’. Daha ileri giderseniz 'sizi ben o toplantılarda gördüm' diyor. 'Ne zaman gördün' diyorlar, 'geçen yıl' diye cevap veriyor. Adam seviniyor. Niye? 'Çünkü 4 yıldır tutukluyum' diyor. İnsanlar tutuklu olduğuna seviniyor, çünkü suçlaması imkansız diyor."

"İSTER İSTEMEZ SEMBOL OLDU"

Basın mensuplarının tahliye olur olmaz ailesiyle yaşadığı ilk heyecanını sorması üzerine konuşan Balbay, "Ailemin çok önde olmasını arzu etmezdim ama ister istemez sembol oldu. Oğlum Deniz dokundu bana. İlk sorusu şu oldu: 'Baba uzun kalacaksın değil mi' dedi. 'Baba beraber yatacağız değil mi?' dedi. Bu duyguyu tüm tutuklular yaşıyor. Türkiye’nin bu noktalardan dönmesini arzu ediyorum. Bu sabah onları okula bıraktım." ifadelerini kullandı. Özgürlüğün çok güzel olduğunu vurgulayan Balbay, şöyle devam etti: "Ben de daha 24 saat dolmadı ama dolu dolu yaşıyorum. Samimiyetle paylaşmak gerekirse hapiste ranzaya uzatırsınız elinizi yana uzattığınızda demir çubuğa çarparsınız. O demir çubuk hep soğuktur. Ama biraz özgürlüğün tarifi elinizi yanınıza attığınızda sevdiğinizin eline dokunmak."

DÜN GECE BİZİM BAYRAMIMIZDI

Eşinin tahliye olmasıyla birlikte evde şenlik havası yaşandığını anlatan Gülşah Balbay, "Dün gece bizim bayramımızdı. Müthiş bir gündü, herkes tek tek anlattı. Yağmur ayrıca, Deniz ayrıca babayı bırakmadı, sevenler yanımızdaydı. Bu mutluluğu tüm tutuklu ailelerin yaşamasını istiyorum. Bu özgürlüğü onlar yaşarsa biz daha çok derinden yaşarız." dedi.

DEMİREL İLE GÖRÜŞTÜ

Mustafa Balbay, basının toplantısından hemen önce Süleyman Demirel ile telefonla görüştü. Balbay Demirel’e, "Halkın gücünü en iyi bilenlerden biri de sizsiniz. En iyi bilenlerdensiniz. Ben de toplumda böyle bir destek görmekten çok mutluyum ve sorumluluğumun arttığını gördüm sayın Cumhurbaşkanım. Çok teşekkür ediyorum ayrıca da görüşmek isterim." dedi.
CİHAN

Yorumlar