Mustafa Ak: BBP şu an itibariyle yarışmaya katıldı

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu seçimlerin bir başka özelliğinin de BBP’den faktörü olduğunu belirterek," BBP şu an itibariyle yarışmaya katıldığını ve yarışın içerisinde olduğunu dolayısıyla 3 parti ile geçen mücadele 4 parti ile geçmiş.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Ak: BBP şu an itibariyle yarışmaya katıldı

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu seçimlerin bir başka özelliğinin de BBP’den faktörü olduğunu belirterek," BBP şu an itibariyle yarışmaya katıldığını ve yarışın içerisinde olduğunu dolayısıyla 3 parti ile geçen mücadele 4 parti ile geçmiş olacak." dedi.

İlçedeki 5 yıllık yatırımlarını anlatmak için TOGEM binasında toplantı yapan Mustafa Ak, basın mensuplarının yerel seçim sorularını cevapladı.
Seçim anketleriyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Ak, "Biz yerel seçimlerde her zaman için MHP ile mücadele etmişizdir. 2009 seçimlerinde yine yerel seçimlerde ikinci parti MHP olmuştur. Genel seçimler olduğu zamanda CHP Keçiören de ikinci parti durumunda. Yine anketlerde de aynı sonuç çıkıyor. Şu anda ikinci parti olarak ta bizim anketlerimizde MHP çıkıyor. Tabi bu seçimlerin bir başka özelliği BBP'den kaynaklanan bir parti söz konusu. Bu da BBP şu an itibariyle yarışa katıldığını dolayısıyla 3 parti ile geçen mücadele bu seçimde 4 parti ile geçmiş olacak. Bunun için 4 partili bir seçimi Keçiören'de ilk defa yerel seçimlerde gerçekleştirmiş olacağız. Daha önce biliyorsunuz BBP'nin oy oranı yüzde 1’lerde idi. Şimdi adayından dolayı kaynaklanan yarışın içerisinde 'bizde varız' şeklinde çıktı. Bizde göründüğü kadarıyla, ikinci parti yine MHP olarak görünüyor." karşılığını verdi.


Ak, sözlerini, "2009 yılında biz yüzde 42 aldık MHP yüzde 32 aldı, dolayısı ile yüzde 32'lik bir milliyetçi camiada bir potansiyelin olduğunu söyleyebiliriz. Genelde yapmış olduğumuz araştırmalarda da yüzde 32'de ciddi bir erime var, ama bunun kaydığı yerin Büyük Birlik Partisi'ne kaydığını görüyoruz. CHP oy oranında çok fazla bir düşüş gözükmüyor, o da 3.ncü parti olarak devam ediyor." diye tamamladı.
CİHAN

Yorumlar