Muş’ta, yaz Kuran kursları başladı

Muş İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Camiye Koşalım Kur’anla Buluşalım’ sloganıyla yaz Kuran kurslarının açılışını yaptı. Kent merkezi Yeni Camiide düzenlenen açılış törenine İl Müftüsü Recep Uzun,...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta, yaz Kuran kursları başladı

Muş İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Camiye Koşalım Kur’anla Buluşalım’ sloganıyla yaz Kuran kurslarının açılışını yaptı. Kent merkezi Yeni Camiide düzenlenen açılış törenine İl Müftüsü Recep Uzun, Diyanet Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Araz, Cami İmamları, öğrenci velileri ve çok sayıda kız ile erkek öğrenci katıldı.

Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilere yönelik bir konuşma yapan İl Müftüsü Recep Uzun, kursların önemine değinerek yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmasından sonra Yaz Kur’an Kursları ile ilgili gazetecilere açıklama yapan İl Müftüsü Uzun, bugün itibarı ile 780 cami imamının görevleri başında olduğunu belirterek yaklaşık bin 500’e yakın öğretici görevlendireceklerini söyledi.

Geçen yıl 4 bin öğrencinin sistemde kayıtlı ve bu sayının yetersiz olduğunu ifade eden Müftü Uzun, şunları söyledi: “Bu sene her sene olduğu gibi Yaz Kur’an Kursu dolayısıyla camiler çocuklarımızla şenlenecek. Dedelerle torunlar aynı camide buluşacaklar. Malazgirt’ten Bulanık’a kadar bütün ilçelerimiz, köylerimiz ve mezralarımız ki camilerde Yaz Kur’an Kursları başladı 22 Ağustos’a kadar devam ediyor. Geçen yıl itibariyle 4 bine yakın öğrencimiz vardı. İnşallah bu sene hiç olmasa okula giden öğrencilerimizin yüzde 70’inin gelmesini hedefliyoruz. Günlümüz istiyor ki yüzde 100 olsun bir öğrenciminiz dahi dışarıda kalmasın. Geleceğimiz, istikbalimiz olan o yavrularımız fatihasız, tehhiyatsız, selat ve selamsız kalmasın. Namazını, ibadetini asgari ölçüde bilsin. Dini ve ahlaki bilgilerini bu camilerimizde bu çocuklarımız görse gelecekte ahlaklı, edepli yaşadığı cemiyette faydalı insanlar olsun ve hedefimiz bu.”

“KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERİMİZ OLACAK”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde sosyal ve kültürel etkinliklerin de yapılacağını kaydeden Müftü Uzun, “Milli Eğitim Bakanlığı ile müştereken yürüttüğümüz programlarımız var bu çocuklarımız aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüzle beraber yapacağımız sportif faaliyetler var. Diğer kültürel etkinliklerde var. Bu etkinlikler çerçevesinde çocuklarımıza biz özellikle Kur’an eğitimi ile alakalı kısmıyla ilgileneceğiz. Ve ilave diğer müşterek müdürlüklerimizle programlarımız olacak; futbolundan, tenisinden, voleyboluna kadar. Maalesef yüzme kursu olmayacak inşallah Muş’umuzda havuza kavuşursa yüzme kurslarımızda bundan sonraki yazlarımızda da olacaktır. Şuanda 780 tane imamız görevlerinin başında tabi bu sadece Muş ili için konuşmuyorum ilçelerde köy ve mezralarda dahil. Tabi bunlar yeterli değil bunlara ilaveten de iki misli yani bin 500’e yakın geçici öğretici alıyoruz. 2 bine yakın öğretici ile çocuklarımız Kur’an eğitimi vereceğiz.” Dedi. Öğrenci velilerinden de duyarlılık beklediklerini vurgulayan Müftü Uzun, “Velilerimize bu hususta hem anlayış bekliyoruz hem camiye gelen çocuklarımıza yakınlık, ilgi ve alaka göstermesi hem de velilerimizin hocalarımızın yaptığı gibi maddi katkı sunmalarıdır. Gün oluyor çocuklarımıza kek, gün oluyor meyve suyu, dondurma ikramımız oluyor. Onların desteğini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kur’an Kurslarının önemine değinen Diyanet Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Araz ise “gençlerimize neden Kur’an Kursu veriliyor; gençlerimizin sokaklara girmemesi için gençlerin özellikle yaz aylarında dinlerini öğrenmeleri için ve topluma kazandırılmaları için önemlidir. Gençlerimize daha kaliteli bir eğitim verme arzusundayız. Bu sene 4 bin 5 binin üzerinde olacaktır. İl ve ilçelerimizde hiçbir tane cami çocuksuz ve eğitimsiz kalmayacaktır. Tüm teşkilatımızla çocuklarımıza daha iyi bir gelecek temin etmek için çok kaliteli bir eğitim olacaktır. Çocuklarımızın vatanına milletine daha faydalı olması için sahip çıkmalıyız.” Dedi. Muş’un birçok yerinde gençlerin sigara, alkol ve tiner içtiklerini kaydeden Araz, o gençleri kazanmanın yollarına gidilmesi gerektiğini vurgulayarak “gençlerimizi görüyoruz kimi sigara, alkol ve tiner içiyor. Bu gençlerimizi oralardan çekmek ve kurtarmak için hep beraber 7 den 70’e memleketimize kazandırmak zorundayız.” Dedi.

CİHAN

Yorumlar