Muş’ta Voleybol Bölge Yarışması yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Voleybol Federasyonu’nun işbirliğinde koruma ve bakım altındaki çocuklara yönelik düzenlediği 2. Voleybol Bölge Şampiyonası Muş’ta yapıldı. Müsabakaya...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta Voleybol Bölge Yarışması yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Voleybol Federasyonu’nun işbirliğinde koruma ve bakım altındaki çocuklara yönelik düzenlediği 2. Voleybol Bölge Şampiyonası Muş’ta yapıldı. Müsabakaya Gaziantep, Siirt, Bingöl ve Muş ilinden takımlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Ülke genelinde Koruma ve Bakım altındaki çocukların 2. Voleybol Bölge Şampiyonası Muş ilinde düzenlendi. Bölge şampiyonasına Gaziantep, Siirt, Bingöl ve Muş illerinin takımları katıldı. Lig usulünde yapılan müsabakada Muş Yetiştirme Yurdu takımı birinci, Siirt ikinci, Bingöl üçüncü ve Gaziantep dördüncü oldu.

“MUŞ YETİŞTİRME YURDU TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILACAK”

Yarışmada dereceye giren takımları tebrik eden Muş Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, sporcularla tek tek ilgilenerek Muş’un en iyi şekilde ev sahipliği yaptığını belirterek asıl amacın çocukların hem kaynaşması hem de diğer ileri gezmesi olduğunu söyledi. Bu müsabakalar sayesinde öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak olduğunu kaydeden Karasu, şunları söyledi: “Bakanlığımız geçen sene ilkini düzenledi, bu sene ikincisi düzenliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, koruma ve bakım altında olan çocukların sosyalleşmesi, toplumla kaynaşması adına bu tür etkinlikleri düzenliyor. Bu etkinliklerin voleybol bölge yarışması da ilimizde gerçekleşiyor. İlimiz en güzel ev sahipliğini yapmaktadır. İlimize Gaziantep, Siirt ve Bingöl illeri gelmiş bulunmakta. İlimizle beraber 4 takım burada mücadele etmekte. Burada asıl amaç, çocuklarımızın bu etkinliklerle hem değişik şehirleri görmeleri, genel kültürlerini artırmaları, bir taraftan da birbirleriyle olan irtibatlarını artırmaları için bu tür etkinlikleri Bakanlığımız düzenleyip, bu çerçevede bize destek veren Voleybol Federasyonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze teşekkür etmek istiyorum. Yetiştirme Yurdu idarecilerine de teşekkür ediyorum. Ayrıca organizasyona destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’a ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin’e, ayrıca organizasyonda büyük emek sarf eden Muş Yetiştirme Yurdu Müdürü Abdulbari Aksoy ve tüm organizasyon ekibine teşekkür ediyoruz.” Öte yandan Bölge Birincisi olan Muş Yetiştirme Yurdu takımı 13–18 Haziran 2014 tarihinde Eskişehir’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacağı bildirildi.

CİHAN

Yorumlar