Muş’ta verem seminerleri düzenleniyor

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ile Verem Savaş Dispanseri sağlık personelleri, 67.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta verem seminerleri düzenleniyor

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ile Verem Savaş Dispanseri sağlık personelleri, 67. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası münasebetiyle toplu yaşam alanlarında bilgilendirme çalışmalarına başladı.

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ile Verem Savaş Dispanseri sağlık personelleri, 67. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası münasebetiyle kentte toplu yaşam alanlarında Verem Hastalığı hakkında eğitimler vermeye başladı. İlk etapta 60 sağlık personeline eğitim verildiğini ifade eden Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi Müdürü Ömer Akman, il genelinde yatılı bölge ortaokullarının tamamında bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını söyledi. Eğitimleri geniş bir kitleye yaymaya gayret edeceklerini kaydeden Akman, eğitimlerle ilgili şunları söyledi: "Verem Savaş Sorumlu Tabibi Dr. Muhammed Anıl Turhan tarafından ilk etapta 60 sağlık personeline Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde Verem Hastalığı hakkında eğitim verildi. Verem Hastalığının nasıl bulaştığı, belirtileri, teşhis ve tedavisinin nasıl olması gerektiği, bu hastalıktan korunma yolları ve Verem Eğitim Haftasının amacı hakkında sağlık personelleri bilgilendirildi. Sağlık Bakanlığının Verem Hastalığı ile Mücadele Programında Uygulama stratejilerden başta, Doğrudan Gözetimli Tedavinin Uygulanması ve bu hastaların takibi konusunda sağlık personellerinin sorumlulukları dile getirildi. Sağlık personellerine verilen eğitim ve bilgilendirmenin dışında, Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere, Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerlere, Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine Verem Hastalığı hakkında gerekli bilgilendirme yapılmış olup, başta yatılı okullar olmak üzere kentte ilköğretim ve orta öğretim düzeyindeki okullarına Verem Hastalığı hakkında gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi ve Verem Savaş Dispanseri sağlık personelleri 67.Verem Eğitim ve Propaganda Haftası boyunca ekipler halinde eğitim ve bilgilendirmelere devam edeceklerdir."
CİHAN

Yorumlar