Muş'ta üniversite öğrencilerinden ulaşım protestosu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) girişindeki Muş-Kulp kara yolu üzerinde toplanan ikinci öğretim öğrencileri, yaşadıkları ulaşım sıkıntısını protesto etmek amacıyla şehir merkezine kadar yürüdü.Üniversite hattındaki otobüs sayısının...

Google Haberlere Abone ol
Muş'ta üniversite öğrencilerinden ulaşım protestosu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) girişindeki Muş-Kulp kara yolu üzerinde toplanan ikinci öğretim öğrencileri, yaşadıkları ulaşım sıkıntısını protesto etmek amacıyla şehir merkezine kadar yürüdü.

Üniversite hattındaki otobüs sayısının az olması nedeniyle derslere geç kaldıklarını, otobüslerin dolduğunu ifade eden öğrenciler, sorunlarının çözülmesi için Muş-Kulp kara yolu üzerinde slogan atarak yürümeye başladı. Otobüs şoförlerini uyardıklarını ve şoförlerin kendilerini tehdit ettiğini belirten üniversiteli öğrenciler, yetkililerin tamamen duyarsız kaldığını ve bu sorunu her gün yaşadıklarını söylediler.

JANDARMA VE POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Hem öğrencilerin güvenliği hem de şehirler arası kara yolunun ulaşıma kapanmaması için jandarma kontrolünde Kızılağaç Kavşağı'na kadar yürüyen öğrencilerin şehre girmelerine, Muş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri tarafından izin verilmedi. Polisin kent girişinde aldığı yoğun güvenlik önlemi nedeniyle bir süre bekleyen öğrenciler, daha sonra basın açıklaması yapacaklarını ve tek amaçlarının yaşadıkları sorunların çözümü olduğunu kaydettiler.

"HAYVAN GİBİ ÜST ÜSTE BİNDİRİYORLAR"

Ulaşım sıkıntısı nedeniyle üniversiteye gidiş gelişlerde sorun yaşadıklarını dile getirerek, arkadaşları adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Yasin Kurt, şunları ifade etti: “Eğer burada okuyorsak bizim de söz hakkına sahip olmamız lazım. Ortada gayet büyük bir sorun var. Dönemin başından bu ana kadar öğrencilere hiçbir şekilde güzel davranılmamakta ve hakaret edilmektedir. Ama biz yine de sabır diyoruz. Hepimizin kardeşleri, bacıları ve yengeleri var. Biz hayvan değiliz. Arabada tıklım tıklım dolduruyorlar. Arabanın belli bir sayısı var. Buraya gelip okumayı bilen ve vatanımız için okuyoruz. Bize hayvan gibi davranıyorlar. Bu soruna el atmalarını rica ediyoruz. Sadece ve sadece öğrenci olarak kapasite ne ise onu alsınlar ve sayı arttırıldığında ise ceza kesmelerini rica ediyoruz. Bizi tehdit diyorlar. İki üç kuruş kazanacaklar diye bunu yapıyorlar. Sorunların çözülmemesi sebebiyle eylem yapmak zorunda kaldık. Okula giderken adeta sırt sırta binmek zorunda kalıyoruz. Üniversite hattındaki otobüs sayısı yetersiz olduğu için çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu sebeple sesimiz duyurmak için eylem yapıyoruz.” Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar