Muş’ta planlanan 971 projeden 603 tanesi tamamlandı

2014 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık eden Vali Vedat Büyükersoy, planlanan 971 projeden 603 tanesinin tamamlandığını ve 141 tanesinin ise devam ettiğini belirterek “2013 yılı boyunca ilimizdeki yatırımlara 320 milyon 414 bin 9.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta planlanan 971 projeden 603 tanesi tamamlandı

2014 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık eden Vali Vedat Büyükersoy, planlanan 971 projeden 603 tanesinin tamamlandığını ve 141 tanesinin ise devam ettiğini belirterek “2013 yılı boyunca ilimizdeki yatırımlara 320 milyon 414 bin 934 lira harcama yapılmıştır.” dedi.

Muş Valiliği, 2014 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nı yaptı. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında gerçekleşti. 2014 yılı 1. dönemde Muş’ta 971 projenin planlandığını ifade eden Vali Vedat Büyükersoy, bu projelerden 603 tanesinin tamamlandığını ve 141 tanesinin ise devam ettiğini söyledi. Yapılan çalışmalar hakkında detaylı bir açıklama yapan Vali Büyükersoy, şunları söyledi: "İl yatırımlarının ve sosyo-ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği, sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınarak bu hususlarda kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlandığı, 2013 yılı yatırımlarının genel değerlendirilmesinin yapıldığı 2014 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısına hoş geldiniz. 16 Ocak 2014 tarihinde ilimizin yatırımları ve çalışmaları ile ilgili bir genel değerlendirme yaptık. Yaptığımız değerlendirme toplantısında yatırımlarla ilgili detaya girmedik şimdi ise detayları ile değerlendireceğiz. İlimizde inşaat mevsiminin kısa olması nedeniyle, devam eden projeler ve 2014 yılında gerçekleşen projelerle ilgili çalışmalara ve ihalelere hız verilerek inşaat sezonu açılır açılmaz, zaman kaybetmeden başlanması gerekmektedir.”
“Kurumlar arasında koordinasyonun kurulması."

Kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılmasına dikkat çeken Vali Büyükersoy, "Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması. İşlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile kontrolörlerin işi yerinde ve yarıntılı bir şekilde kontrol ederek, kamu kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranılması çok önemlidir. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkes hizmetlisinden kurum müdürüne kadar, aynı sorumluluk bilinci ile hareket etmelidir. Koordinasyon Kurulu toplantısında, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak Valiliğimize bilgi verilmesi gerekmektedir." dedi.

“2013 YILINDA 320 MİLYON 414 BİN 934 LİRA YATIRIMLARA HARCANDI”

2013 yılı boyunca Muş’ta 320 milyon 414 bin 934 TL yatırımlara harcama yapıldığını kaydeden Vali Büyükersoy, "2014 yılı 1. dönemde ilimizde 971 proje planlanmış, bu projelerden 603 tanesi bitmiş, 141 tanesi de devam etmektedir. 102 projemiz ihale aşamasında ve 125 projemize de başlanılmamıştır. 2013 yılı boyunca ilimizdeki yatırımlara 320 milyon 414 bin 934 TL. harcama yapılmıştır. Yatırımlarla ilgili sunum bittikten sonra, sunum yapmayan Belediye Başkanlarımız ve kamu kurum kuruluşları ile mesleki kuruluşlarımızın temsilcileri kurum çalışmaları ile ilgili söz hakkı isteyebilirler. Toplantının, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını, ilimizde kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulmasında görev alan ilçe kaymakamlarına, belediye başkanlarına, üniversitemiz rektörlüğüne, bölge müdürlerine, il özel idaresi genel sekreterliğine ve il genel meclis üyelerine, her düzeydeki kamu yöneticileri ve personeli ile mahalli idarelerimizin, mesleki kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim." diye konuştu.

Vali Vedat Büyükersoy Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Özcan, İlçe Kaymakamları, Bölge Müdürleri ve kamu kurum amirleri katıldı.
CİHAN

Yorumlar