Muş’ta ‘Let’s Do It! Türkiye temizliği’ etkinliği

Muş’ta sivil toplum kuruluşları ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerin işbirliğinde düzenlenen ‘Let's Do It!’ (Haydi yapalım) etkinliği kapsamında çevre temizliği yapıldı.2008 yılında Estonya’da geniş bir ulusal çevre...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta ‘Let’s Do It! Türkiye temizliği’ etkinliği

Muş’ta sivil toplum kuruluşları ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerin işbirliğinde düzenlenen ‘Let's Do It!’ (Haydi yapalım) etkinliği kapsamında çevre temizliği yapıldı.

2008 yılında Estonya’da geniş bir ulusal çevre hareketi ile Let's Do It! (Haydi Yapalım) diye başlayan ve ilk kez 2012 yılında Türkiye’de de başlayan kampanya bu yıl Muş’ta da uygulanmaya başladı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ve halkın da katılımıyla kent merkezinde cadde ve sokaklarda çevre temizliği yapıldı. Sağanak yağmurun etkisini kaybetmesi ile harekete geçen gönüllüler eldivenlerini takıp çevredeki çöpleri toplayarak ‘temiz çevre’ sloganlarıyla kampanyaya destek verdiler. 7'den 70’e birçok kişinin katıldığı çevre temizliği etkinliği Hükümet Konağı önünde başlayarak ara sokak ve caddelerinde devam etti.

‘Haydi, Yapalım’ çevre temizliği etkinliği ile ilgili bilgilendirmede bulunan gönüllülerden Tuğba Özdemir, bu yıl Muş’un da dünya temizliği kampanyasının Türkiye temizliği çalışmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Let's Do It! (Haydi Yapalım) çevre temizliği hakkında bilgilendirmede bulunan Özdemir, şunları söyledi: “Geniş çaplı bir ulusal çevre hareketi fikri, 2008 yılında, küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da gerçekleştirilen Let's Do It! adlı halk hareketinden gelişti. Bu hareket kapsamında 3 Mayıs’ta bir araya gelen 50 bin Estonyalı, yalnızca 5 saat içinde 10 bin ton atığı ortadan kaldırarak, tüm ülkeyi temizlediler. Türkiye’de Haydi Yapalım! İlk kez 2012 yılında Türkiye’de dünya temizliği kampanyasında bir Türkiye temizliği düzenlendi. Beş noktada yapılan temizliklere yaklaşık 1.300 kişi katıldı. 1 tonu geri dönüştürülebilir olmak üzere 13 ton atık toplandı. Tamamen gönüllü bir ekip 11 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye temizliğine 16 şehirde 62 farklı noktada, yaklaşık 8 bin kişinin gönüllü katılımıyla devam etti. Böylece 30,4 ton atık ortadan kaldırılmış oldu. Tamamen gönüllülerden oluşan ekibimiz, 10 Mayıs 2014’de düzenlenmesi planlanan 2014 Türkiye temizliği hazırlıklarına devam ediyor.” dedi.

Üniversite öğrencileri ise kampanyaya herkesin destek vermesi çağrısında bulunarak daha temiz bir çevre için çalışmalara devam edeceklerini söylediler.

CİHAN

Yorumlar