Muş’ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı

Muş İl Müftülüğü, 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı


Muş İl Müftülüğü, 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdi. Muş Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Müftüsü Recep Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Devlet Hastanesi yöneticisi ve başhekimi Dr. Özgür Ömer Yıldız, Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, İl Telekom Müdürü Ahmet Söylemez, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan etkinliklerde konuşan Vali Vedat Büyükersoy, “Bugün çok sevdiğimiz ve kendisi için yanıp tutuştuğumuz Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Biz bütün müminlerin onu çok sevdiğine inanıyoruz” dedi. “Peygamberimizi canımızdan daha çok seviyoruz” diyen Vali Büyükersoy, “Onu anlatmakta, ona olan sevgimizi ifade etmekte kelimeler, cümleler yetersiz kalıyor. Ona olan sevgiyi ancak yaşamak gerekir diyoruz. Farklı etnik kökende olsak bile bizleri bir araya getiren, sevgiyle, saygıyla, muhabbetle birleştiren, dinimizi bizlere getiren elçi Resulullah Efendimizdir. İşte biz bugün onu anlamak ve onu tanımak için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu konunun uzmanı olan hocalarımız onu bizlere anlatacak, biz de dinleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle bizleri buraya davet eden il Müftümüze teşekkür eder, sizleri sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum” şeklinde konuştu.
“PEYGAMBERİMİZİ TANIYALIM”
Programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Recep Uzun, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) hayatı ve yaşadığı zorluklarla ilgili konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihlerini Kutlu Doğum Haftası olarak belirlediğinin kaydeden Müftü Uzun, “Düzenlenen bu tür programlar Peygamber Efendimizi, tanımak, anlamak ve anlatmaya vesile oluyor. Peygamber Efendimizin sevgisinin ve muhabbetini bu topraklarda olmasına vesile oluyor” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet konulu konferans verdi. Muş İmam Hatip Lisesi İlahi Korosunun ilahi dinletisinin ardından program sona erdi.
CİHAN

Yorumlar