Muş’ta karla mücadelede 8 bin kilometre yol açıldı

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 64 köy yolunun ulaşıma kapandığı Muş'ta bugüne kadar 8 bin kilometre yol açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta karla mücadelede 8 bin kilometre yol açıldı

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 64 köy yolunun ulaşıma kapandığı Muş'ta bugüne kadar 8 bin kilometre yol açıldı.

Soğuk hava ve tipi Muş’ta hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 64 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının durması ile ekiplerin harekete geçtiğini ve yolların açıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, açılan yolların tipi nedeniyle tekrar kapandığını söyledi. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar yağışının başladığı aralık, ocak ve şubat ayı dahil 8 bin kilometre yol açıldığını kaydetti.

Yol açma çalışmalarının da çok büyük emeklerin sarf edildiğini açıklayan Yentür, “Kartla mücadele gerçekten çok ağır şartlarda yapılıyor. Yol kenarındaki kar kalınlığından yapılan zorlu çalışma görülebiliyor. Örneğin dün akşam saatlerinde Bulanık ilçemize bağlı Seçme köyümüzde bir hasta için çalışma başlattık ve 8 saatte ancak 4 kilometre yol açabildik. Çünkü yoğun tipi var ve ekipler zor durumda kalıyor. Bir saat önce açtığınız yol tipi yüzünden hemen kapanıyor. Muş’ta geçen yıl son 40 yılın en çetin kışını yaşadık ve bu yıl çok iyi geçti diyemeyiz. Çünkü yine kırsal kesimlerde tipi ve etkili kar yağışı ciddi anlamda vardı.
Kapanan yollarımız oluyor ama kısa sürede açıyoruz. Geçen yıl kar yağışı sürekli ve aralıksız devam ediyordu. Bu yıl ise fazla o kadar büyük sıkıntılara neden olmadı. Çünkü planlı çalışıyoruz. Örneğin kar yağışı dinene kadar sürekli köy muhtarlarımızla irtibat halinde oluyoruz. Çok ciddi durumlar olmayana kadar kar yağışının durmasını bekliyoruz. Karla mücadelede yaklaşık 8 bin kilometrelik bir yol çalışması yapmışız Muş il geneli için. İl Özel İdaresinin ekipleri olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız özverili bir şekilde görevlerini yapıyor. Yapılması gereken hizmet ise arkadaşlarımız bu görevi layıkıyla yapıyorlar.” dedi.

“65 PERSONEL 30 İŞ MAKİNESİYLE KARLA MÜCADELE EDİYOR”

Muş İl Özel İdaresi'nin 65 personel ve 30 iş makinesiyle karla mücadele ettiklerini açıklayan Genel Sekreter Yentür, “Muş il genelinde toplam 3 ilçemizde ve merkezde olmak üzere 4 tane şantiyemiz var. 12 ekiple biz mücadele veriyoruz. Kar miktarı arttıkça biz de ekip sayısını artırdık. İş gücü, yakıt, makine, insan ve ekipman olarak maliyeti hesaplarsak büyük bir maliyet çıkar. Ama nihayetinde insanlarımıza hizmet etmek için 4 kilometreyi 8 saatte değil de 14 saatte de açabiliyorsak insanlarımıza ulaşabiliyorsak, biz vatandaşımıza ulaşmanın mutluluğunu paylaşıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar