Muş’ta kapalı varis ameliyatı

Muş Devlet Hastanesi'nde varis kapama sistemiyle hastalar tedavi ediliyor. Tedavi yöntemi ile ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Metin Yılmaz, hastanenin kardiyoloji bölümünde, varis hastalığı olan 4 hastayı, kapama sistemle...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta kapalı varis ameliyatı

Muş Devlet Hastanesi'nde varis kapama sistemiyle hastalar tedavi ediliyor. Tedavi yöntemi ile ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Metin Yılmaz, hastanenin kardiyoloji bölümünde, varis hastalığı olan 4 hastayı, kapama sistemle tedavi ettiklerini söyledi.

Muş Devlet Hastanesi’nde varis kapama sistemiyle 4 hasta tedavi edildi. Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Metin Yılmaz ve Op. Dr. Oğuz Değer, gerçekleştirdikleri başarılı ameliyatlarla vatandaşa güven veriyorlar. Muş’ta artık başarılı ameliyatların yapıldığına dikkat çeken Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Metin Yılmaz, hastanenin kardiyoloji bölümünde, varis hastalığı olan 4 hastayı, kapama sistemle tedavi ettiklerini söyledi.

Daha önceki dönemlerde tüm hastaların başka merkezlere sevk edildiğini anlatan Op. Dr. Metin Yılmaz, artık Muş Devlet Hastanesinde, kalp damar doktorlarının birçok hastalığa müdahale ettiklerini ifade etti.

İmkanlar dahilinde hizmet vermeye devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Bu hastalıklardan biri olan DVT (derin ven trombozu) bacaktaki derin toplar damarlar içinde pıhtı oluşması anlamına gelmektedir. Pıhtı dışarıdan görülmeyen derindeki toplardamarlardadır. Pıhtı kan akımını tam yada kısmen engelleyerek bacakta toplardamar kanının birikmesine yol açar. Dışarıdan görülebilen toplardamarlardaki pıhtı yüzeyel ven trombozu veya flebit olarak adlandırılmaktadır. DVT çoğu kez ağrısız olmakla beraber en önemli yanı oluşmuş olan pıhtının bulunduğu yerden kopup, kan akımı ile akciğer damarlarını tıkayarak ölüme neden olmasıdır. Bu durum akciğer embolisi olarak isimlendirilir. Acil bir durum olup, derhal tedavi edilmediği takdirde ölüme yol açabilir. DVT unda pıhtı zaman içinde erise bile –ki çoğu zaman tam olarak erimez- damarın içinde engeller, darlıklar oluşmasına ve kapakların bozulmasına yol açar. Bu durumda pıhtı oluştuktan yıllar sonra giderek artan bir şekilde bacaklardan dönmesi gereken toplardamar kanının akışı engellenip, damarlar içinde kan göllenmeye ve basıncı artmaya başlar. Bu durumda toplardamarlardaki yüksek kan basıncının dokulara zarar vermesi sonucunda bacakta şişme, ağrı, renk değişikliği ve bilekte yaralarla (venöz ülser) karakterize toplardamar (venöz) yetmezliği gelişir."

DVT vakalarına en son sistem ürünler ile müdahale edildiğini söyleyen Op. Dr. Oğuz Değer, "Hastalarımıza vena kava filtresi takılarak farmakomekanik sistem ile pıhıtlar temizlenmektedir, Böylelikle açık cerrahi yapmadan hastalarımızın hayatı kurtulmaktadır."

Tedavi olan vatandaşlar ise Muş’ta bu tür başarılı ameliyatların yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar