Muş’ta kaldırım işgalleri için esnaf uyarıldı

Muş’ta özellikle vatandaşların tepkisine neden olan kahvehanelerin ve iş yerlerinin kaldırım işgaline son verilmesi için ilk olarak yazılı uyarı sistemi başlatan Belediye Başkanı Feyat Asya, daha sonra belediye meclis üyeleri ile toplanıp,...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta kaldırım işgalleri için esnaf uyarıldı

Muş’ta özellikle vatandaşların tepkisine neden olan kahvehanelerin ve iş yerlerinin kaldırım işgaline son verilmesi için ilk olarak yazılı uyarı sistemi başlatan Belediye Başkanı Feyat Asya, daha sonra belediye meclis üyeleri ile toplanıp, esnafı sözlü olarak uyardı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kaldırım işgalleri ile ilgili yapılan yazılı uyarılara aldırış etmeyen esnafı belediye meclis üyeleri ile birlikte sözlü olarak uyardı. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Muş Belediye Başkanı seçilen Feyat Asya, ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Muş’ta özellikle vatandaşların tepkisine neden olan kahvehanelerin ve iş yerlerinin kaldırım işgaline son verilmesi için ilk olarak yazılı uyarı sistemi başlatan Belediye Başkanı Feyat Asya, daha sonra belediye meclis üyeleri ile toplanıp, esnafı sözlü olarak uyardı.

"VATANDAŞLARIMIZIN RAHATSIZLIĞINI DİKKATE ALMAK ZORUNDAYIZ"

İstasyon ile Cumhuriyet Caddelerinde bulunan esnafları uyaran Başkan Asya, yapılan uyarıların dikkate alınmaması halinde cezai işlem başlatacaklarını kaydetti. Asya, “Biz bu memleketin çocuğu olarak esnafımızın durumunu biliyoruz. Ama bunan yanı sıra vatandaşlarımızın rahatsızlığını da dikkate almak zorundayız. Kaldırım işgali konusu gerçekten Muş’un kanayan yarası haline gelmiş.” dedi.

"BAYANLAR ŞİKÂYETÇİ"

Bayanların sürekli rahatsızlığını dile getirdiğini kaydeden Başkan Asya, "Özellikle bayanlar bu konudan oldukça şikayetçi. Biz ilk olarak yazılı uyarıda bulunduk. Sonra birde kendimiz ayaklarına kadar gidip uyaralım dedik. Şuan esnaflarımızı dolaşıp uyarılarda bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte cezai işlem başlatacağımızı kendilerine hatırlatıyoruz." dedi. Sorunun ciddi bir sorun olduğuna vurgu yapan Başkan Asya, amaçlarının ceza uygulamak olmadığını da belirterek, esnaflardan duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ayşe Güler de bayanların rahatsızlıklarını dile getirerek, özellikle kahvehanelerin bu işi abarttıklarını vurguladı. Ramazan dolayısı ile kahvehanelerin açık olmadığını belirten Güler, normal günlerde kahvehane işletmecilerinin bırakın kaldırımları yolları bile işgal ettiklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar