Muş’ta İsrail protesto edildi

Muş’ta İlmi Araştırma Geliştirme ve Din Alimleri Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze’ye yönelik başlattığı hava, kara ve deniz harekatı saldırılarını protesto etti. Hayatını kaybeden Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Muş’ta...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta İsrail protesto edildi

Muş’ta İlmi Araştırma Geliştirme ve Din Alimleri Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze’ye yönelik başlattığı hava, kara ve deniz harekatı saldırılarını protesto etti. Hayatını kaybeden Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Muş’ta faaliyet gösteren Muş İlmi Araştırma Geliştirme ve Din Alimleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto ederek, Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı. Muş Belediyesi Meydanında emekli imam Nurettin Unan tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına, Belediye Başkanı Feyat Asya, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Namazın ardından açıklama yapan Muş İlmi Araştırma Geliştirme ve Din Alimleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Hacı Şeref Cami İmamı Abdullah Güler, şunları söyledi: "Evet bugün içimiz kan ağlıyor çünkü Siyonist İsrail mazlum ve mahzun insanları katletmektedir. Ey iman edenler Ey müminler Allah’ın Kuran’ınına sarılın Allahın dininde istikamet üzerine olun Allah’ın peygamberinin sünnet-i seniyesini beraber yaşayın. Kuran’ın şemsiye altında toplanın. Eğer bunu yapmazsanız bugün İsrail yarın İngiltere başka bir gün Siyonist ve yandaşlarının yemi olursunuz. Dolayısıyla bu İsrail’in bize vermek istediği mesaj şudur.’Eğer bir olmazsanız ittifakınızı kurmazsanız. Biz her zaman başınızı böyle ezeceğiz istediğimizi yapacağız. Ama bizde şunu söylüyoruz Ey İsrail 2 milyar İslam aleminin sabrını taşırma çünkü İslam alemi, Muhammedi ordu ve mucahidler gazaba gelirse İsrail senin başına yıkılacak dünya sana dar gelecek dolayısıyla orada bulunan bütün kardeşlerimizin acısına ortak oluyoruz o kardeşlerimize hem maddi hem manevi onlara yardımcı olalım manevi olarak dua etmek lazım bu mübarek dua günlerinde Ramazanın son günlerinde kadir gecesinde olduğumuza göre inanıyoruz ki biliyoruz ki bizim dualarımız onların füzelerinden çok daha etkili olacaktır. Şunu bilelim ki değerli cemaat güç kuvvet silahta değil ekseriyette değil güç kuvvet Allah’a aittir dolayısıyla inanıyoruz ki Allah(c.c) oradaki olan insanları müminleri galip kılacaktır. Siyonist mağlup olup geri dönecektir Allah’ın izniyle."

"BU DAVA SADECE FİLİSTİNLİLERİN DEĞİL TÜM MÜSLÜMANLARIN DAVASIDIR"

Filistin’de akan kanın tüm Müslümanları ilgilendirdiğini ifade eden Güler, “Filistin meselesi sadece Filistinlilerin veya Arapların meselesi değil bütün ümmetin meselesidir. Filistin meselesi Müslümanların şerefidir ve onurudur orada yapılan zulümler sadece Filistin’e değil bütün ümmete yapılmıştır. Bütün Müslümanların onuru ayaklar altına alınmıştır. Mescidi i Aksa bütün Müslümanların ortak değeridir ve İslam’ın mukaddes sayılan 3 mescidinden biridir. Oradaki kardeşlerimizin akan kanı hepimizi ilgilendirir dolayısıyla Filistin Müslümanların onurudur.” dedi.

CİHAN

Yorumlar