Muş’ta ‘hijyen’ eğitimleri verilmeye başlandı

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kişisel gelişim kursları kapsamında il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik ‘hijyen’ eğitimlerini başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta ‘hijyen’ eğitimleri verilmeye başlandı

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kişisel gelişim kursları kapsamında il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik ‘hijyen’ eğitimlerini başlattı.

İlk olarak Kamu Hastaneleri Birliği Muş Devlet Hastanesi personellerine yönelik başlatılan eğitime sağlık personelleri ve taşeron firma personelleri katıldı. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimlerin sonunda ise katılımcılar yazılı sınava tabi tutuldu. İl genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ‘hijyen’ eğitimlerinin verileceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Savaş Bulan, iş yerlerinde çalışanlara kesinlikle bu eğitimlerin verileceğini söyledi.

Bulan, eğitimlerle ilgili şunları söyledi: “Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin 05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış, Gıda Üretim ve Parekende İşyerleri başta olmak üzere sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların portör muayeneleri yerine hijyen eğitimi alması gerektiği belirtilmiştir. Bu nedenle 05.07.2014 tarihinde sona erecek olan bir yıllık süre zarfında belirtilen işyerlerinde çalışanların mutlaka hijyen eğitim kurslarına katılarak belge almaları gerektiği, denetimlerde sorgulamanın buna göre yapılacağı belirtilmektedir. Bu belgeyi almamış olanlar hakkında 1593 sayılı umumi hıfzıssıhha kanunun 282 maddesine göre işlem yapılacaktır. Bu kapsamda ilk kursumuzu Muş Devlet Hastanesi’nde açtık.”

“58 PERSONELE 3 GRUP HALİNDE EĞİTİMLER VERİLECEK”

Muş Devlet Hastanesi’nde toplam 58 personele hijyen eğitimleri verilmeye başlandığını belirten Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Mahizer Vural, “Halk Eğitim Merkezi ve Muş Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği hijyen eğitimleri ile mutfakta çalışan personellere mikrobiyoloji, mikrop çeşitleri, bulaşma yolları, enfeksiyon zinciri, bulaşıcı hastalıklara yönelik koruyucu yaklaşımlar, hijyen eğitimlerinde yasal durum gibi konular hakkında bilgiler veriyoruz. Her bir eğitimimiz 2 gün sürmektedir. Toplamda 58 personelimiz bulunmakta ve üç grup halinde vereceğiz. Örneğin el hijyeni konusunda pratik eğitimleri verildi ve daha sonra ise el hijyeni konusunda pratik eğitimleri verildi. Yazılı sınavlarımızı da yaptık. Biliyoruz ki bütün kursiyerler için başarılı bir etap oldu. Diğer kamu kurum kuruluşlarından da mutlaka başvuru bekliyoruz” dedi.

Eğitimlerin düzenli bir şekilde verileceğini belirten Muş Devlet Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Salih Özaslan ise bu eğitimleri önemsediklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar