Muş’ta ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına yaklaşık 10 bin kişi başvurdu

Muş’ta ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması büyük ilgi gördü. Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ve Muş İmam Hatip Mezunları Derneği’nin organize ettiği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması sınavları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına yaklaşık 10 bin kişi başvurdu

Muş’ta ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması büyük ilgi gördü. Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ve Muş İmam Hatip Mezunları Derneği’nin organize ettiği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması sınavları yapıldı. Kent merkezindeki bazı eğitim kurumlarında ortaokul, lise ve yetişkinlerden oluşan yarışmaya 10 bin kişi kutlu bir sınav heyecanı yaşadı.

    Hz. Muhammed’in (SAV) hayatının kaleme alındığı 3 farklı kitaptan, ilk-orta, lise ve yetişkinler için düzenlenen yarışma sonucunda dereceye girenlere umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, mini tablet ve sürpriz hediyeler verileceği belirtildi. Sınav, ortaokul kategorisi için Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise kategorisinde Reşit Haylamaz’ın 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz', yetişkin kategorisi için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Sonsuz Nur” kitabından yapıldı.

    Sınav Organizatörlerinden Ömer Bingöl, Efendimizin (SAV) hayatını anlayabilmek ve anlatabilmek için onun hayatını önce okumak gerektiğini belirterek “Muş’ta Peygamber Efendimizin hayatını okuyan insanlar, okuduklarını kendi hayatlarına tatbik ederlerse çok daha güzel gelişmeler olacaktır. Bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Tabi sınavda dereceye girenlere ise sürpriz hediyelerle ödüllendirilecekler. Muş’ta bu kadar ilginin olması bizi sevindirdi. İlgi gösteren ve sınavlara giren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

    “SINAVA GİRENLER KENDİNİ ŞANSLI HİSSETTİ”

    Yetişkin kategorisinde Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur' kitabından sınava giren Haşim Sığlan, “Peygamber Efendimizin hayatını anlatan ‘Sonsuz Nur’ eserinden hazırlanmıştım. Sorulara baktığımızda Efendimizin anlatılması, en azından onun hangi özelliklerinin önemli olduğunu bize vurgulanması açısından önemliydi. En azından yetişkinler olarak daha öncede çocuklarında farklı farklı kesimlerden herkesin bu sınava iştiraki, efendimize duyulan ilginin 7’den 70’e herke tarafından olduğunu bize göstermekte. Bu sınava girdiğim için kendimi şanslı his ediyorum. Çünkü Efendimizi için Efendimizi anlamak için bir adım attığımı düşünüyorum. Herkesin bu sınava iştirakini önemsiyorum. Katılanların bu sınavdan kesinlikle faydalı çıktığını ve hiç kimsenin kaybının olmadığını düşünüyorum. Bu sınavı organize ve tertip eden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar