Muş’ta grup köy yollarında asfalt çalışması başlatıldı

Muş merkeze bağlı Çöğürlü, Üçdere ve Suboyu grup köy yollarında yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Vedat Büyükersoy, bu yıl 400 kilometre asfalt çalışmasının yapılacağını söyledi. Muş Valisi Vedat Büyükersoy,...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta grup köy yollarında asfalt çalışması başlatıldı

Muş merkeze bağlı Çöğürlü, Üçdere ve Suboyu grup köy yollarında yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Vedat Büyükersoy, bu yıl 400 kilometre asfalt çalışmasının yapılacağını söyledi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Özel İdaresi ekiplerinin merkeze bağlı Çöğürlü, Üçdere ve Suboyu grup köy yolarında yapılan asfalt çalışmalarını inceledi. İnceleyeme ayrıca İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Fesih Çakır, Çöğürlü, Suboyu ve Üçdere köy muhtarları katıldı. İlk olarak Çöğürlü köyünde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Vedat Büyükersoy, bu yıl Muş’ta 400 kilometre asfalt çalışmasının yapılacağını söyledi. Asfalt çalışmasının yaklaşık 25 milyon liraya mal olacağını ifade eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi: "Bu sene il genelinde yaklaşık 400 kilometre asfalt yapacağız. Bunun da toplam maliyeti 25 milyon lirayı bulacak. Bu 25 milyonun 8 milyonu il özel idare imkanları ile 7 milyonu Köydes programından ve geri kalan 10 milyon ise güvenlik yolu olarak Savunma Bakanlığı’ndan gönderilen ödenekle yapılacak. Su boyu, Üçdere ve Çöğürlü grup yolunda 7,5 kilometre statik kaplama yapılmakta. İnşallah bunların tamamı bittiğinde bu sene 400 kilometre asfalt yapmış olacağız. Asfaltlarımız hayırlı uğurlu olsun."

"İL GENELİNDE 50 ARAÇ VE 120 PERSONELE ASFALT ÇALIŞMASI YAPILIYOR"

İl Özel İdaresi ekiplerinin 120 derece sıcaklığı olan asfaltta hizmet verdiğini kaydeden Vali Büyükersoy, il genelinde 50 araç ve 120 personelle hizmet verildiğini açıkladı. Ülke ekonomisi geliştikçe yatırımlarında büyüdüğünü vurgulayan Vali Büyükersoy, "Burada dökülen malzemenin yaklaşık 120 derece sıcaklığı var. İşçilerimiz bu 120 derecelik malzemelerle çalışıyorlar. 50 araç 120 personel ile asfalt çalışması yapmaya devam ediyoruz. İnşallah yapılan bu asfaltlardan da vatandaşlarımızda memnun olurlar. Bu çalışmalar hep parayla ekonomi ile oluyor. Ekonominin gelişmesi illere ilçelere ve köylere yansıyor. Ülkemizin ekonomisi iyi ki bu yolları yapabiliyoruz. Bunlar Muş ilinin kendi geliri ile yapılan hizmetler değil, merkezi bütçeden il özel idaresi aktarılan veya KÖYDES ve güvenlik yolu olarak Savunma Bakanlığımızın aktarmış olduğu ödeneklerle bu hizmetleri yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımız bu yolları güle güle kullansın. Şu an üzerinde bulunmuş olduğumuz yolun tamamı iki, üç gün içinde bitecek." dedi.

Yolu olmayan köyün kalmadığını ve kıt imkanlarla maksimum hizmetler verdiklerini ifade eden Vali Büyükersoy, "Köylümüze sorarsak tüm yoların aciliyeti vardır. İnsanlarımız konfora ve rahata kavuştukları için hep istiyorlar ve haklı olarak istiyorlar. İmkanlarla yani kıt imkanlarla maksimum hizmeti vermeye çalışıyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar