Muş'ta 'Gönül Elçileri' projesi tanıtıldı

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ilçe kaymakamları ve eşlerine yönelik olarak "Gönül Elçileri" projesini tanıtıcı bir toplantı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Muş'ta 'Gönül Elçileri' projesi tanıtıldı

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ilçe kaymakamları ve eşlerine yönelik olarak "Gönül Elçileri" projesini tanıtıcı bir toplantı düzenledi. Toplantıya Vali Vedat Büyükersoy ile projenin Muş ayağına başkanlık eden eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, ayrıca Korkut, Hasköy, Bulanık, Varto ve Malazgirt kaymakamlarıyla eşleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Hamdullah Karasu, “Gönül Elçileri projesi, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir.” dedi. Vali Büyükersoy ise projeyle kız çocuklarının mesleki eğitime yönlendirilmesinde herhangi bir engel olmadığını belirterek, 28 Şubat'ta imam hatiplilerin önünü kesmek için yapılan planlarla mesleki eğitimin engellendiğini hatırlattı. Meslek liselerinin önünün kesilmesi için yapılanlara değinen Büyükersoy, “Dünyanın çağdaş ülkelerinde lise eğitiminden çok, mesleki eğitim ön plana çıkmaktadır. Daha önce kaymakamlık yaptığım bir yerde araştırma yapmıştım. Almanya'da, Fransa'da yüzde 70-80, hattâ daha yüksek oranlarda mesleki eğitimin ön plana çıktığını görmüştüm. Mesleki eğitimin ön plana çıkması, maalesef Türkiye'de değişik sebeplerle engellendi. Özellikle 28 Şubat sürecinde imam hatiplilerin önünün kesilmesi amaçlandı ama bu, mesleki eğitimin de önünü kesmiş oldu. Şimdi ise bu konuda herhangi bir engel bulunmamaktadır. Çocuklarımızı lise eğitiminden daha fazla mesleki eğitim veren liselere yönlendirirsek, onların meslek edinmesine çok daha fazla katkı sağlamış oluruz. Program çerçevesinde özellikle evde boş oturan kadınlarımızı ve kızlarımızı mesleki eğitime davet ediyoruz. Çocukları varsa bakımı konusunda kreş ve benzeri eğitimleri, programlar kapsamında vermeye devam ediyoruz. İlköğretime başlamamış çocuklarımıza, ADEM'de eğitim verilmektedir. Bu konuda öncelikle kaymakamlarımızın gönüllü ve istekli çalışmalar yapmasını bekliyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar