Muş’ta girişimcilik kursunu tamamlayanlara sertifika verildi

Muş Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen girişimcilik kursu sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta girişimcilik kursunu tamamlayanlara sertifika verildi

Muş Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen girişimcilik kursu sona erdi. 3 ayrı grupta toplam 90 kişinin katıldığı kursları başarıyla tamamlayan girişimciler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

    KOSGEB Muş Hizmet Müdürlüğü’nde düzenlenen törende girişimciliğin önemine değinen İl Müdürü Kenan Mergen, KOSGEB’in sunduğu fırsatları anlatarak bunların girişimciler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Sertifika töreninde konuşan Muş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şihmus Sinecem, iş fikrini benimseyen projelerin öneminden söz etti.

    Girişimcilerin Çin veya Hindistan gibi ülkelerdeki iş gücünden istifade ettiğini belirten Sinecem, "Küreselleşmeyle birlikte iş gücünün de doğal kaynakların da paranın da hareketi hızlanmış, sınırları ortadan kalkmış ya da genişlemiştir. Dünyanın dört bir yanındaki girişimciler Çin ya da Hindistan gibi ülkelerdeki iş gücünden istifade etmektedir. Enerji ya da maden kaynakları uluslararası firmalar tarafından işletilmektedir. Yatırım fonları çok hızlı bir şekilde bir ülkeden başka bir ülkeye transfer olabilmektedir. İşte günümüzde daha çok risk alma, yenilikleri yakalama, fırsatları değerlendirme ve tüm bunların hayata geçirilme süreci olarak tanımlanan girişimcilik kavramı bu yüzden artık üretim faktörleri arasında yerini almıştır. Girişimciliğin ekonomik kalkınmada önemli bir rolü vardır. Girişimciler yeni işletmeler kurarak istihdam alanı oluştururlar, rekabetin seviyesini yükseltirler, teknolojik değişmelerle üretkenliği arttırırlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar