Muş’ta bu yıl 400 kilometre köy yolu asfaltlanacak

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, bu yıl programa alınan 400 kilometre köy yolu asfalt çalışmasının yaklaşık 25 milyona mal olacağını söyledi.Muş Özel İdaresi ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte köy yollarındaki...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta bu yıl 400 kilometre köy yolu asfaltlanacak

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, bu yıl programa alınan 400 kilometre köy yolu asfalt çalışmasının yaklaşık 25 milyona mal olacağını söyledi.

Muş Özel İdaresi ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte köy yollarındaki bakım, onarım ve altyapı çalışmalarına devam ediyor. Yürütülen çalışmaları sürekli yerinde incelediklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 2013 yılı iş sezonunda yarım kalan köy yollarının tamamlanması için çaba gösterdiklerini bildirdi. Kış mevsiminin ardından ilde bozularak ulaşımda aksamalara neden olan köy yollarında çalışma yapıldığını ifade eden Genel Sekreter Yentür, bunun yanı sıra bu yıl programa alınan yollarda da altyapı sıkıntılarının giderilmesi için hazırlıklara başlandığını kaydetti.

“MEVSİM ŞARTLARI ELVERİŞİ OLURSA HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Merkeze bağlı Çöğürlü, Uçdere ve Suboyu grup köy yolunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, mevsim şartlarının da göz önünde bulundurularak yaklaşık 25 milyon lira harcama ile programa alınan 400 kilometre köy yolunu yapacaklarını söyledi. Her geçen gün artan araç sayısı ile yolların daha modern ve geniş yapılması için standartlara uygun yollar yaptıklarını ifade eden Yentür, “Burada yaklaşık 7 kilometre grup köy yolumuzda daha önce yapılan çalışmalarda genişlik açısından standartların biraz daha altında yapılmıştır. Ancak gün geçtikçe artan araç sayısını göz önünde bulundurarak burada hem genişletme çalışmasına başladık hem de temel stabilize malzemesi taşımaya başladık. Kısa sürede asfaltı da hazır hale getireceğiz. Bu köylerimiz merkeze yakın olması sebebiyle yıllardan beri yol sorunu yaşıyordu. Bu mağduriyeti gidermek amacıyla çalışmalarımızı yoğun bir biçimde bu köylerimizde yoğunlaştırdık.” diye ifade etti.

“YAPIMI TAMAMLANAN YOLLAR ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK”

Yapımı devam eden yolların tamamlanması ile bölgede ulaşımın daha kolay olacağını vurgulayan Yentür, “Yol bittikten sonra bölgede ulaşım konusunda büyük bir rahatlama olacaktır. Geçen yıldan devam eden işlerimiz var. Bu yıl yaklaşık 25 milyon lira harcama yaparak programa aldığımız 400 kilometre köy yolumuzu asfaltlayacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar