Muş’ta bin kişi anjiyo uygulandı

Muş Devlet Hastanesi bünyesinde yaklaşık 10 ay önce kurulan Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi bin kişiye hizmet verdi. Tedavi gören hastaları ziyarete eden Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, Muş’ta bu hizmetin verilemeyeceğini...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta bin kişi anjiyo uygulandı

Muş Devlet Hastanesi bünyesinde yaklaşık 10 ay önce kurulan Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi bin kişiye hizmet verdi. Tedavi gören hastaları ziyarete eden Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, Muş’ta bu hizmetin verilemeyeceğini söyleyenlere tedavi edilen bin hasta ile en iyi şekilde ispatladıklarını söyledi.

Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız ve ekibi, koroner anjiyo grafi tedavisi gören bin hastaya başarılı bir şekilde hizmet verilmesini pasta keserek kutladılar.

Yapılan kutlamadan sonra Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız ve başarılı ekibi tedavi gören hastaları ziyaret ederek moral verdiler. Burada gazetecilere açıklama yapan Op. Dr. Yıldız, yapımı devam eden 400 yataklı Muş Devlet Hastanesi’nde kalp damar cerrahisi ile ilgili her şeyin hazır olduğunu belirterek, yapılan tüm ameliyat ve müdahalelerin çok başarılı bir şekilde geçtiğini söyledi. Bugün itibarı ile 1000 hastaya hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını kaydeden hastane yöneticisi Op. Dr. Yıldız, şunları söyledi: "Yaklaşık 10 ay önce yapmış olduğumuz Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi'nde bugün 1000’inci hastamıza başarılı bir şekilde hizmet verildi. Ben burada tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir yıl önce bu çalışmaya başladığımızda oldukça sıkıntılı bir süreç yaşadık. Muş’ta bu hizmetin verilemeyeceğini söylemişlerdi. Böylesine önemli bir hizmetin ilimizde de yapılabileceğini bugün ispatlamış olduk."

"BİN HASTANIN BAŞKA İLLERDE SÜRÜNMESİNİN ÖNÜNE GEÇTİK"

Mevcut hastanenin fiziki durumunun yetersiz olması nedeniyle koroner anjiyo grafi hizmeti veremediklerini ve her şeye rağmen bu hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Op. Dr. Yıldız, "İnşallah bundan sonra yeni hastanemizle birlikte açık kalp ameliyatları da başlayacak. Aslında bu ameliyatları daha önce başlatacaktık ama hastanemizin fiziki koşulları malum. Yeni hastanemizde kalp damar cerrahisiyle ilgili her şey hazır. Yeni hastaneye geçiş süreciyle ekim ayı itibarıyla açık kalp ameliyatları da başlamış olacak. Bininci hastayı bitirdik. Bu ne demektir biliyor musunuz? Gerçekten bin hastanın Muş dışında farklı bir ile gidip açıkçası sürünmesinin önüne geçtik. Hastalarımızın ailesiyle birlikte burada tedavi olmasını sağladık. Bir hastanın birkaç kişiyle il dışına gittiğini düşünürsek, en azından 2 –3 bin lira bir masrafı olacaktı. İnşallah daha güzel çalışmalarla bu işi sürdüreceğiz. Memleket için hedefleri olan insanların söylemleri sadece masa başında kalmasın, her şey her istek, her beklenti fiiliyata geçirilsin. Bu benim bir yerli olarak talebimdir." şeklinde konuştu.

"HERKES ARTIK BURADA ANJİYO OLALIM DİYOR"

Yapılan işlemlerin tamamen tehlikeli olduğunu ve halkın da büyük bir çekincesinin söz konusu olmasına rağmen başarılı hizmetler verdiklerini kaydeden Uzman Dr. Onur Baydar, hastaların artık başka illere gitmek istemediğini vurguladı. Ünitede 24 saat anjiyo yapıldığını ifade eden Dr. Baydar, sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık 10 ay önce burayı açtık. Burada yaptığımız işlemler tehlikeli işlemler. Halkın önceleri bir çekincesi vardı. Herkes artık burada anjiyo olalım diyor. Burada by pass açıldığı zaman hastalar burada tedavi olmak isteyecekler. Ünitemizde 24 saat anjiyo yapılıyor. Gecenin birinde de sabaha karşı da gelse hasta, hemen müdahalede bulunuluyor. Burada kalp damarlarına, bacak damarlarına stent takılması, böbrek damarlarına stent takılması, kalp deliği olan hastaların deliklerinin kapatılması gibi birçok işlemleri yapıyoruz. Bu da bize destek olan yönetimin özellikle Özgür beyin sayesinde yapıyoruz. Ünitemizde en kaliteli malzemeler var. Hiç kimseden tek kuruş ücret de alınmıyor. Hastalarımız memnun, biz de hastalarımızdan memnunuz. İstanbul’da üniversiteden geldim, burada yapılan işlemlerin çoğu orada yapılmıyordu." CİHAN

Yorumlar