Muş’ta Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği büyük ilgi gördü

Irak’ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları ve Muş Öğretmenler Derneği’nin organize ettiği 'Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği' yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği büyük ilgi gördü

Irak’ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları ve Muş Öğretmenler Derneği’nin organize ettiği 'Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği' yapıldı. Şenlikte sahne alan Iraklı öğrenciler büyük ilgi ile karşılandı.

Irak’ta faaliyetlerini sürdüren Fezalar Eğitim Kurumları ve Muş Öğretmenler Derneği’nin organizasyonu ile Muş’ta Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültürler Şenliği yapıldı. Muş Özel Çağlayan İlköğretim Koleji Spor Salonu'nda yapılan şenliğe yüzlerce kişi katıldı. Muş Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, 1994’ten bu yana 24 yıldır Irak’ta faaliyetlerini sürdüren Fezalar Eğitim Kurumları öğrencilerinin Muş’ta verdiği konser ve skeçlerle büyük bir beğeni topladığını belirtti. Cemil Asi, salonu tıklım tıklım dolduran herkese çok teşekkür etti.

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Türkmence şarkı, şiir, halk oyunları ve özel gösteri becerilerinin sahneleneceği programda barış ve kardeşliğin mesajlarının verildiğini ifade eden Asi, şunları söyledi: “Programın isminde de belirtilen Anadolu ve Mezopotamya kültürlerinin kucaklaşacağı bu organizasyon için Irak’ın Erbil, Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Soran, Musul, Bağdat, Halepçe, Ramadi ve Basra şehirlerinden gelen kafilemize çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerin ve öğretmenlerinin ilimize gelmesinden ötürü Muşlular adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Farklı etnik ve kültürel değerlere sahip halkların binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bu coğrafyada dünyaya halkaların kardeşliği mesajları yayılmış olacak. Böylece, dünya tarihine adını Mezopotamya olarak kazıyan bu bereketli toprakların temiz çocukları kültürler arası köprünün ancak dostluk ve kardeşlik üzerine kurulabileceğine göstermiş olacaklar. Sözlerime son verirken şenliğimize katılan misafirlerimiz adına Fezalar Eğitim Kurumları Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültürler Şenliği Koordinatörü Hüseyin Akça Bey'e teşekkür ediyorum.”

Birbirinden güzel Türkçe, Kürtçe, Arapça, Türkmence şarkı, şiir, halk oyunları ve özel beceri gösterileriyle sahne alan Fezalar Eğitim Kurumları öğrencileri, barış ve kardeşlik mesajları vererek birlikte yaşama sanatına vurgu yaptı. Daha sonra Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği’ne katkı sunan iş adamlarına ve kuruluş temsilcilerine plaketleri verildi. Katılımcılar ve Iraklı çocukların hep birlikte söylediği şarkı ile program son buldu.

CİHAN

Yorumlar