Muş’ta 78 köyde arazi toplulaştırması yapılıyor

Muş’ta Toprak Reformu Genel Müdürlüğü’nün 78 köyde arazi toplulaştırması yaptığını belirten Vali Vedat Büyükersoy, "Esas tarlaların birleştirilmesinde vatandaşlarımızın şikayetleri, problemleri var. Ama şu var ki, henüz bitmedi...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta 78 köyde arazi toplulaştırması yapılıyor

Muş’ta Toprak Reformu Genel Müdürlüğü’nün 78 köyde arazi toplulaştırması yaptığını belirten Vali Vedat Büyükersoy, "Esas tarlaların birleştirilmesinde vatandaşlarımızın şikayetleri, problemleri var. Ama şu var ki, henüz bitmedi bittiğinde o şikayetçi olanlar da herkes memnun olacak." dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Toprak Reformu Genel Müdürlüğü’nün 78 köyde arazi toplulaştırması yaptığını belirtti. Arazi toplulaştırılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, vatandaşlardan gelen ufak tefek şikayetlerinde olduğunu açıkladı. Toplulaştırma ile birlikte köylerin kanalizasyona ve tarlalarının temizlenmesi gibi hizmetlerden de faydalandığını kaydeden Vali Büyükersoy, şunları söyledi: "Toplulaştırmayı biz il olarak yapmıyoruz, Toprak Reformu Genel Müdürlüğü yapıyor. 78 köyde arazi toplulaştırması yapılıyor. Biz arazi toplulaştırmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Hem tarımsal üretim maliyetleri düşecek, aynı zamanda toplulaştırma yapılan köylerde kanalizasyon hizmetini de Toprak Reformu Genel Müdürlüğü toplulaştırma kapsamında yapmakta. Ayrıca tarlalar arası, tarla içi yolları yapmakta, bir diğer hizmet ise toplulaştırma yapılan arazide taşlar varsa, taşlar ücretsiz olarak temizliyorlar."

"VATANDAŞLARIMIZIN ŞİKAYETLERİ VAR"

Arazi toplulaştırmasının Muş Valiliğinin yapmadığını bir daha hatırlatan Vali Vedat Büyükersoy, vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate aldıklarını ancak çalışmanın halen devam ettiğini vurguladı. Diğer ilerde de aynı çalışma esnasında şikayetlerin olduğunu ve çalışma tamamlandığında herkesin memnun kaldığını ifade eden Vali Büyükersoy, "İlimizde toplulaştırma henüz bitmediği için vatandaşlarımızın ufak tefek şikayetleri olabilir ki var, özellikle kanalizasyon ile ilgili şikayetleri var. Esas tarlaların birleştirilmesinde de vatandaşlarımızın şikayetleri, problemleri var. Ama şu var ki, henüz bitmedi bittiğinde o şikayetçi olanlar da herkes memnun olacak. Arazi toplulaştırması yapılan diğer illerde de benzer sıkıntılar yaşanmış, ancak bittiğinde şikayetçi olanlar bile şikayetlerinin yersiz olduğunu o zaman görmüşler." dedi.

"2018 YILINDA BÜYÜK PROJELERİN BİR KISMI TAMAMLANACAK"

Muş Ovası’nda yapımı devam eden Alparslan 2 Barajı, Arazi Toplulaştırması, Karasu Islah Projesi ve yapılacak olan Muş Ovası Sulama Projesi’nin 2018 yılında büyük bir kısmının tamamlanacağını vurgulayan Vali Büyükersoy, "Bu dört proje bittiğinde Muş Ovası daha değerli olacak çünkü çok daha fazla verimli olacak. Verimli olan yer kıymetlidir. 2018 yılında bu projelerin büyük bir kısmının biteceğini tahmin ediyoruz. Bittiğinde, Türkiye’nin en verimli ovası Muş Ovası olacak." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar