Muş’ta 44 köy yolu ulaşıma kapalı

Muş’ta dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için 24 ekibin aralıksız çalıştığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, şu anda 44 köy yolunun kapalı olduğunu ve karla mücadele.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta 44 köy yolu ulaşıma kapalı

Muş’ta dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için 24 ekibin aralıksız çalıştığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, şu anda 44 köy yolunun kapalı olduğunu ve karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Muş’ta etkili olan kar yağışından sonra 150 köy yolunun ulaşıma kapandığını, ancak 24 ekiple aralıksız çalışmalar yaptıklarını belirten Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehymus Yentür, şu anda 44 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin 24 saat aralıksız bir şekilde çalıştığını ifade eden Yentür, kapalı köy yollarını ise bir gün içerisinde açılacağını kaydetti. Kapalı olan köy yollarının bulunduğu bölgede özellikle tipinin olduğunu vurgulayan Yentür, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarına başlandığını hatırlattı.

Şu anda hiçbir sorunun söz konusu olmadığını ifade eden Yentür, “Yüksek kesimlerde yolların kapanma ihtimali var. Ancak bu saatten sonra yağan karın fazla bir kalıcı özelliği yok. Bu sabah halen bize kapalı köy yolu için bilgi gelmedi. Ancak, ekiplerimizi acil durumlar için hazırda bekletiyoruz. Şu an herhangi bir sorun yok ve sürekli köy muhtarlarımızla iletişim halindeyiz.” dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gün içerisinde bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağını, hava sıcaklığında 8 ile 10 derece arasında düşüş yaşanacağını belirtti.

CİHAN

Yorumlar