Muş’ta 140 tablet bilgisayar dağıtıldı

Fatih Projesi kapsamında Muş Fen Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta 140 tablet bilgisayar dağıtıldı

Fatih Projesi kapsamında Muş Fen Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Törende 140 tablet bilgisayarın dağıtıldığını belirten Vali Vedat Büyükersoy, proje kapsamında 3 bin 183 adet tablet bilgisayarın dağıtılacağını söyledi.

Programda konuşan Vali Vedat Büyükersoy, “Başbakanımızın başkanlığında ülkemizin değişik illerinde bilgisayar tableti dağıtımı başlamış bulunmakta. Bu çerçevede ilimizde de 140 adet tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdik. İlimizde Fatih Projesi kapsamında 3 bin 183 adet tablet bilgisayar dağıtılacaktır.” dedi. Geçmişte büyüklerin çok kıt imkanlarla eğitim aldığını hatırlatan Vali Büyükersoy, “Ancak bu gün hepimizin bildiği ve gördüğümüz gibi okula başlarken bütün öğrencilerimizin kitapları sıralarında yer almakta eğitime ve öğretime bu şartlarda başlamaktadır. Şimdi ise 9. sınıflardan itibaren dağıtılmaya başlanan tablet bilgisayarlar ile eğitimde bilişim teknolojileri sınıfa taşımakta ve çocuklarımızın bilime olan ihtiyacını gidermeye çalışmaktayız. Bütün toplum çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve elleri ile kalem tutan ve bilgisayarla iştigal eden, bilime koşan bireyler olmasını istiyoruz. Eline taş, molotof, silah alan bir gençliği önce anneleri ve babaları istememektedir. Hiç birimiz böyle bir gençlik arzu etmiyoruz. Şiddet şeytanidir biz şeytani olanı istemiyoruz. İnsanı olan eğitimdir, bilimdir ona sahip olmasını istiyoruz. İyi bir eğitim iyi bir iş demektir, iyi bir işi iyi aş iyi sağlık demektir. İşte böyle bir toplum diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa Vali Vedat Büyükersoy, eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Garnizon Komutan vekili Albay Erhan Arıkan, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İl Emniyet Müdürü Faik Aksu, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. CİHAN

Yorumlar