Muş’ta 135 bin 628 öğrenci karne sevinci yaşadı

Muş'ta, ilk ve ortaöğretim olmak üzere toplam 698 okulda 135 bin 628 öğrenci, karnelerini alarak 3 aylık tatile çıktı.    2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin sona ermesi nedeniyle Muş Prof. Dr. Vahit Özmen...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta 135 bin 628 öğrenci karne sevinci yaşadı

Muş'ta, ilk ve ortaöğretim olmak üzere toplam 698 okulda 135 bin 628 öğrenci, karnelerini alarak 3 aylık tatile çıktı.

    2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin sona ermesi nedeniyle Muş Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Vedat Büyükersoy ve Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, okulu yaptıran İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Şişli Florence Nightingale Hastanesi Meme Sağlığı Bölümü'nün Direktörü Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi Jinekolog Opr. Dr. Nevin Özmen, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Muş İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, eğitim yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulunarak il genelinde 698 okulda 135 bin 628 öğrencinin karnelerini aldığını söyledi. Karne dağıtım töreninde bir konuşma yapan Prof. Dr. Vahit Özmen, kendisinin Muşlu olduğunu belirterek 20 yılı aşkın bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi’nde profesör olarak görev yaptığını söyledi. En iyi yatırımın eğitim olduğuna inandığı için okul yaptırdığını hatırlatan Prof. Dr. Vahit Özmen, şunları söyledi: "Eğitimin önemini çok iyi kavrayan, binlerce öğrenci asistan yetiştiren biri olarak, doğduğum yere hizmet etmek istedim. Bunu da bir eğitim kurumuyla olacağına eşimle birlikte karar verdim. Bizler alın teriyle para kazanan insanlarız, ticaret yapmıyoruz. Bizler kazancı son planda düşünen insanlarız. Halka hizmet Hakk’a hizmettir dedik. Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti ‘oku’dur. Peygamberimiz ‘ilim Çin’de de olsa arayınız’ demiştir. Burada çok değerli evlatlarımızın iyi bir eğitim alması için böyle hayrı yapmaya karar verdik. Bu çabalarımız, bu desteğimiz devam edecektir. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hayatta en hakiki mürşit, yol gösteren ilimdir’ demiştir. İlimi bayrak yaparak, ilimi önder yaparak çok çalışarak binlerce Vahit Özmenlerin bu okullarda yetişmesini sağlayabiliriz. Bizim tek hedefimiz budur, iyi bir eğitimden başka bir şey beklemiyoruz."

    “Biz de Türk yoktur, Kürt yoktur, Arap yoktur, biz insanız, Müslüman’ız, inanan insanlarız. Biz bu toprakları birlikte kazandık, birlikte savaşarak koruyacağız. Ayrım yok, ayrılık yok, birbirimizi seveceğiz” diye ifade eden Prof. Dr. Özmen, tüm öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

    Özmen’in konuşmasından sonra ‘Ben de Prof. Dr. Vahit Özmen gibi bir cerrah, bir profesör olabilirim’ diye bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy ise Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi Nevin Özmen’in karne törenine katılmasını çok önemsediklerini söyledi. Vahit Özmen’in yaptırdığı okulun diğer okullardan daha farklı olduğunu işaret eden Vali Büyükersoy, “sadece burada içinizden çıkan bir Prof. Dr. Vahit Özmen, okul yaptırmadı. Aynı zamanda sevgili yavrularımızın gönlüne, kalbine çok önemli bir inşada bulundu. O da, okuldan çok önemli olan onlara ileride ‘ben de Prof. Dr. Vahit Özmen gibi bir cerrah, bir profesör olabilirim’ cesaretidir. Bu cesaret, bu binalardan çok daha önemlidir. Eminim, Muş’tan çıktığı halde, bu benzeri binaları yapma gücünde olan birçok hemşehriniz var. O hemşehrilerinizi biz buraya davet ediyoruz. Ancak onların yapacağı okullar, bu okul kadar kıymetli değil. Çünkü bizim gençlerimiz, çocuklarımıza önlerinin açık olduğu, eğer cesaretle, kararlılıkla okurlarsa Vahit Özmen ve eşi gibi ileride örnek şahsiyetler olabilirler. Bu eser onu gösteriyor. Bu anlamda, buradaki okulun, diğer okullardan çok farklı olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

    Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Daha sonra okulda açılan 'Soma' adlı resim sergisinin gezildi. Törende ayrıca Vahit Özmen ve eşi Nevin Özmen’e çeşitli hediyeler verilerek son buldu. CİHAN

Yorumlar