"Müslümanların sıkıntıları Hz. Peygamber'den uzaklaşmaktan kaynaklanıyor"

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, “Müslümanların yaşadığı sıkıntı ve ayrılık azabının nedeni, Peygamber Efendimiz (SAV)'in güzel ahlakından uzaklaşmasından kaynaklanıyor.

Google Haberlere Abone ol
"Müslümanların sıkıntıları Hz. Peygamber'den uzaklaşmaktan kaynaklanıyor"

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, “Müslümanların yaşadığı sıkıntı ve ayrılık azabının nedeni, Peygamber Efendimiz (SAV)'in güzel ahlakından uzaklaşmasından kaynaklanıyor.” dedi.

İl Başkanı Solmazgül, Hz. Muhammed Mustafa'nın doğumunun 1443’üncü yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası’na bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Hz. Peygamber’in dünyayı karanlıktan aydınlığa, sıkıntılardan huzura eriştirmek için Cenab-ı Allah tarafından seçildiğini vurgulayan Solmazgül, şöyle devam etti: “O'nun nazarı ve ihsanı ile yetiştirilip Peygamberlik vazifesi verilen müzeyyen Efendimiz Hz. Muhammed 63 yıllık hayatı boyunca insanlara sevgiyi, merhameti, en güzel baba olmayı, kardeşliği ve barışı öğretmek için yaşamıştır. 1443 yıl önce dünyayı şereflendiren Cenab-ı Resul Muhammed Mustafa, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturdu. Cenab-ı Allah katında makbul olan din İslam'la, gönülleri ve ruhları temizleyerek sonsuzluğun sahibinin rızasını kazandırdı. 18 bin âlemin onun hürmetine yaratıldığı, var oluşun sırrı pek muazzez ve müzeyyen Efendimiz ilahi üstü mesajları Müslümanlara ulaştırdı. Müslüman coğrafyasında yaşanan şiddet, gözyaşı, sıkıntı ve ayrılık rüzgârlarının Hz. Muhammed'in ünsiyet dolu hayatından, kişiliğinden, öğüt ve nasihatlerinden uzaklaşılmasından kaynaklanıyor.”

“Hz. Muhammed’in çağlara mesajı olan birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma gibi değerler günümüzün yükselen değerleridir” diyen Solmazgül, sözlerine şöyle devam etti: “63 yıllık hayatı boyunca biz müminler ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel hayat sürmüş, ilah-ı kelimetullah ve âlem-e nizam verme adına Cenab-ı Allah'ın isimlerini yaymıştır. Rabbani erdemle ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekliyle insanlığa aktarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam coğrafyasında hayatını idame ettiren bütün Müslümanların, dünya insanlığının gönlünde kardeşlik duygusunun ve iştiyakının yeniden filizlenip hayat bulmasını diliyorum. Sevgili Peygamberimiz'in kutlu doğumunu kutluyor, tüm dualarımızın kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.” CİHAN

Yorumlar