Müslümanlar Kardeşilerini Batı Ülkelerine Şikayet Etmezler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda imam hatiplilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Müslümanlar Kardeşilerini Batı Ülkelerine Şikayet Etmezler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda imam hatiplilerle bir araya geldi. Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Müslümanlar kardeşlerini gidip de batı ülkelerine şikayet etmezler. Müminler kardeşlerinin kuyusunu kazmazlar. Kelimei tevhid getirenler, inanmayanlarla kirli ittifaklar yapıp kendi ülkesine, milletine, kendi öz değerlerine ihanet etmezler, edemezler. Filistin'e, Mavi Marmara gemisine sırtını dönüp mümin kardeşinden esirgediği muhabbeti diğerlerine cömertçe verenler, Arafat'taki vaatlerine ihanet edenlerdir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı. Salonu dolduran öğrencilere seslenen Erdoğan, ihanetten Pensilvanya'ya kadar pek çok konuya değinerek kalabalığa seslendi.

Çocuklarının okuduğu okullar ve aldıkları eğitimden duyduğu gururu anlatan Erdoğan, "O kadar bahtiyarım ki imam hatip okuluna gittim. O kadar gururluyum ki 4 çocuğumun imam hatip okullarında Kur'an ve Siyer terbiyesi ile yetişmiş olmaları beni mutlu etti. Yine o kadar mutluyuz ki 28 Şubat'ta katsayı ve başörtüsü yasağı ile kapılarına kilit vurulmuş imam hatip okullarını yeniden açma, eski hürriyetlerini yeniden kazandırma, imam hatip okullarının yeniden can bulması için hizmetkarlık etme imkanına nail olduk. Eğer şahsıma 12 yıllık başbakanlığında yaptıklarından nedir diye sorarlarsa, öyle zannediyorum ki imam hatip okullarına yeniden can suyu vermiş olmak şerefi yetecektir." diye konuştu.

Konuşmasında Pensilvanya vurgusu da yapan Erdoğan, "Birilerinin dediği gibi 'ne diyorlar Pensilvanya'daki zat dediyse doğrudur'. Hayır, böyle bir şey söylemek itikadi noktada insanı sapkınlığa götürür. O sadece peygamberimize aitti. Miraç'tan indiğinde müşrikler Hz. Ebubekir'e gitmişlerdi. Dediler ki 'seninki gene sapık sapık bir şeyler söylüyor. Garip garip şeyler söylüyor'. O zamana kadar Hz Ebubekir'di. Verdiği cevap müşriklere çok netti: Eğer o söylediyse doğrudur. Ama o Hz. Muhammed Mustafa S.A.V'di. Ona layık olan bir sıfatı asla kimse birilerine layık göremez." ifadesini kullandı.

Mavi Marmara ve başörtüsü konusunda da dikkat çeken sözler söyleyen Erdoğan, "Müslümanlar kardeşlerini gidip de batı ülkelerine şikayet etmezler. Müminler kardeşlerinin kuyusunu kazmazlar. Kelime-i tevhid getirenler, inanmayanlarla kirli ittifaklar yapıp kendi ülkesine, milletine, kendi öz değerlerine ihanet etmezler, edemezler. Filistin'e, Mavi Marmara gemisine sırtını dönüp mümin kardeşinden esirgediği muhabbeti diğerlerine cömertçe verenler, Arafat'taki vaatlerine ihanet edenlerdir. Başörtüsüne sırtını dönüp, imam hatip davasına, büyük ve bağımsız Türkiye davasına bigane kalıp zalimlere tebessüm edenler, Arafat'ta verilen sözlere muhalefet etmişlerdir. Müslümanların seslerini gizlice dinleyenler, mahremlerine girenler, Müslümlanların evlerini gizlice gözetleyenler, sonra bunları tehdit ve şantaj olarak kullananlar, bırakınız ayet ve hadisleri, insana dair ne kadar şerefli değer varsa hepsine saygısızlık etmişlerdir. Hiç bir ihanet o hainlerin yanına kar kalmamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında hoşgörü çağrısında da bulunan Erdoğan, "Benim sizden bir ricam var. Tüm insanlığa olduğu gibi mümin kardeşlerinizden de şefkatinizi esirgemeyin. Birbirinizi Allah için seviniz. Mal için akrabalık için değil sadece Allah için seviniz. Aldatılmış, malına, kazancına hatta aldığı her nefese ipotek konulmuş, saf temiz ihlaslı kardeşlerinize sahip çıkmanızı özellikle rica ediyorum. Birilerinin yaptığı gibi onlar için beddua değil onlar için gece gündüz dualar etmenizi rica ediyorum. Onların da gerçeği görmeleri için bir ihanet kumpası içinde nasıl istismar edildiklerini idrak edebilmeleri için onlara şefkatle, merhametle yaklaşmanızı rica ediyorum. Biz kardeş zannettiklerimizin hançeri ile bir musibete duçar olduk. Ama ondan inşallah bin nasihat çıkar. Her olanda hayır vardır." ifadesini de kullandı.

Konuşmasının son bölümünde salondaki öğrencilere seslenen Erdoğan, "Siz bu aziz milletin, bayrağın sahibisiniz. Artık sizlere evlatlarım diyebilirim değil mi? Siz bu topraklara dışarıdan gelmediniz ki kendinizi misafir hissedesiniz. Siz bu topraklarda artık parya değilsiniz, garip değilsiniz. Sesi çok çıkanın, parası bol olanın, medyaya yön verenin, sokakta terör estirenin, cam çerçeve kıranın yani şımarıkların, yani kaba kuvvet sahiplerinin haklı olduğu bir Türkiye artık hafızalarda acı bir hatıraya dönüşmüştür. Bu ülkenin sahibi sevgili gençler, belli zümreler, belli güç odakları, belli çeteler değil, 77 milyonun tamamıdır." şeklinde konuştu.

Erdoğan'a, konuşmasının sonunda ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut tarafından, üzerinde rabia işareti şeklinde hazırlanan tablo hediye edildi.




 

Yorumlar