Müslüman liderlere Savarona'da yemek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Savarona yatında verdiği yemeğe ilişkin görüntüler basınla paylaşıldı

Google Haberlere Abone ol
Müslüman liderlere Savarona'da yemek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Savarona yatında verdiği akşam yemeğine dair görüntüler basınla paylaşıldı.

Görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımcılara hitabı da yer aldı. Erdoğan, konuşmasında liderler zirvesi nedeniyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, katılımcılara 3. Köprü'yü de tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi: "İslam İşbirliği Teşkilatı'mızın 13. Liderler Zirvesi'nde sizlerle böyle bir akşam yemeğinde İstanbul'umuzun en nadide yeri olarak kabul edilen Boğazımızda bir akşam yemeğini birlikte icra etmek mutlulukların en güzeli. Sağımda gördüğünüz gibi Asya, solumda da Avrupa. Dünyada herhalde bunun pek benzeri yok. Her iki kıtayı birbirine bağlayan iki köprüyü geride bıraktık. Bunlar iki asma köprü şimdi üçüncü yeni yapmakta olduğumuz köprüye geliyoruz. 3. yeni yapmakta olduğumuz köprüyü de Allah nasip ederse 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız. Böylece 3 tane köprüyle Asya ve Avrupa yakasını birbirine bağlıyoruz. Fakat bu üçüncü köprünün bir özelliği var 4 gidiş, 4 geliş ortasından da yüksek hızlı tren geçmek suretiyle Pekin'e kadar bir bağlantı yolunu kurmuş oluyoruz. Böyle bir adımı atmış oluyoruz."

Marmaray ile de iki yakanın birleştiğini aktaran Erdoğan, Marmaray'ı kullanan sayısının 130 milyonu bulduğunu da vurguladı.

Yorumlar