Müslüman Gençlik Liderleri Zirvesi İstanbul'da

Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO) tarafından organize edilen 9. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Konferansı İstanbul ‘da yapılacak.85 ülkeden 150 kişinin katılacağı zirve, 1 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.Yeni...

Google Haberlere Abone ol
Müslüman Gençlik Liderleri Zirvesi İstanbul'da

Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO) tarafından organize edilen 9. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Konferansı İstanbul ‘da yapılacak.

85 ülkeden 150 kişinin katılacağı zirve, 1 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yeni bir dünyanın inşasında Müslüman gençliğin rolünü değerlendirileceği, ortak hedefe doğru bugüne kadar geliştirilen çalışmaların daha ileriye doğru nasıl sürdürüleceğinin masaya yatırılacağı gençliğe çözüm yollarını sunmayı amaçlayan Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantıları'nın bu yıl ki konusu, günümüz İslam dünyasının problemlerine karşı “İslam Dünyasının Geleceği ve Müslüman Gençlik” teması. Konferansta eğitim, siyaset, ekonomi ve medya oturumları yapılacak.

Başta Ortadoğu, Afrika, Asya, Balkanlar ve Avrupa gibi coğrafyalardaki Müslümanların sorunları ve özellikle İslam dünyasında yaşanmakta olan son gelişmeler ışığında sorunlar ve çözüm önerileri müzakere edilecek. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ESAM Genel Başkanı M.Recai Kutan'ın yanı sıra konferansa pek çok siyasi lider, bilim adamı, İslam dünyasının önde gelen Müslüman gençlik liderleri, düşünür ve aktivistin katılması bekleniyor.

Gençlik liderlerinin katılacağı ülkeler arasında İngiltere, İsveç, Fransa, ABD, Ukrayna, Belçika, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Mısır, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Sri Lanka, Hindistan, İran, Irak, Filistin, Suriye, Malawi, Sudan, Eritre temsilcileri bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar